Hewlett Packard S4000

Zvučnik vrlo kompaktnih dimenzija, atraktivnog dizajna i sa ugrađenom baterijom koja će trajati i do 12h neprekidnog slušanja muzike. Zvuk je sasvim dobar, no ne treba očekivati da 1.5W nadjača neko bučnije okruženje.

Iz HP-a stiže simpatičan mali zvučnik koji spada u kategoriju portable zvučnika koji se mogu koristiti bilo gde, zahvaljujući ugrađenoj bateriji. Ovo je model prilično atraktivnog dizajna, sa ukupnom snagom od 1.5W, što i ne zvuči tako impresivno, ali kako se pokazalo, jeste sasvim dovoljno da se dobije pristojan zvuk dovoljno glasan za slušanje van kuće. Videli smo već solidan broj ovakvih zvučnika, tako da otprilike znamo šta može da se očekuje po ovoj ceni, a po svemu sudeći, HP model može jako lepo da se izbori za dobru poziciju na našem tržištu.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimezije, atraktivan dizajn
  • Solidan kvalitet zvuka
  • Ugrađena baterija

Utisak kvare

  • Samo 1.5W snage

Specifikacija

  • Snaga: 1.5W
  • Interfejs: 3.5mm

Hewlett Packard S4000

S4000 je kompaktan zvučnik dimenzija 64.3 x 64.3 x 68.8 mm, koji je valjkastog i veoma interesantog dizajna, i koji je u našem slučaju bele boje (u ponudi postoji još par boja kao što su recimo roze i ljubičasta). I samo pakovanje je vrlo interesantno, takođe valjkasto, ali i providno tako da se zvučnik odmah može videti. Po otpakivanju i skidanju postolja na koje je zvučnik montiran, u pakovanju nalazimo USB, audio (3.5mm) kabl i mekanu futrolu za nošenje, što je odlično pošto će se zvučnik zaštititi od habanja i oštećenja dok se bude nosio u rancu ili torbi.

Zvučnik je okrenut na gore, sa zaštitnom mrežicom, dok su svi konektori i kontroel sa zadnje strane. Njih nema puno, i tu je samo jedan On/Off taster, MicroUSB konektor za USB kabl (što služi za punjenje interne baterije) i jedan 3.5mm konektor za izvor zvuka. Pozadi je i jedna statusna dioda koja će označiti kada je baterija puna. Za ceo ciklus punjenja će trebati oko 3h, dok je autonomija oko 12h, što je dosta dobro vreme. Snaga zvučnika je 1.5W, što je sasvim ok ukoliko ne planirate da ga slušate u malo bučnijem okruženju koje će teško nadglasati. Kao što smo i očekivali, zvuk je sasvim pristojan, bez nekih previše snažnog basa, uz minimalnu primećenu distorziju prilikom maksimalnog pojačanja.

Rezime

Ovaj zvučnik je zgodan za one koji su često u pokretu i kojima treba što jednostavniji način da dođu do zvuka, što u ovom slučaju znači i dominantni 3.5mm audio interfejs. S4000 izgleda vrlo interesantno, daje sasvim solidan zvuk i baterija mu traje do 12h neprekidnog slušanja, što je i više nego sjajno. Cena je u skladu sa tim i nema puno zvučnika koji u toj kategoriji zvuče bolje ili imaju više opcija na raspolaganju.

Conclusion

This speaker is great for those who are frequently on the move and who need the simplest way to get to the sound, which in this case means the dominant 3.5mm audio interface. S4000 looks very interesting, providing a solid sound, while its battery provides up to 12 hrs of continuous listening, which is great. The price is in line with that and only few speakers in this category sound better or have more options.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2014.): 17€

Gigatron ustupio: Hewlett Packard S4000
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com