Gigatech 2.1 sistem C-103

Jednostavan 2.1 sistem zvučnika maksimalne izlazne snage od 9W. Iako to nije puno, dovoljno su glasni za desktop zvučnike, uz bas koji će biti dobrodošao upgrade sa klasičnih 2.0 zvučnika. Po ceni od oko 13€, teško bi bilo očekivati mnogo više.

Gigatech baš i nije ime koje nam zvuči mnogo poznato, no radi se o jednom od brojnih proizvođača raznih periferija koje se mogu pronaći u našim prodavnicama. Na test nam je stigao 2.1 zvučni sistem iz osnovne kategorije, sa ukupnom snagom od 9W, što baš i nije tako mnogo barem na papiru. Sličnih modela ima baš dosta u ponudi, a radi se o zvučnicima koji su klasična desktop varijanta za one koji hoće da dobiju nešto bogatiji zvuk, zbog zasebnog bas zvučnika. Ono što nam privlači pažnju jeste to da ovaj set zvučnika košta samo 13€, što je zaista odlična cena.

Ključne karakteristike

  • 2.1 sistem snage 9W
  • USB napajanje
  • Ukupno 9W snage

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Sistem: 2.1
  • Snaga: 9W (5W + 2x 2W)
  • Interfejs: 3.5mm
  • Dodatno: USB za napajanje

Gigatech 2.1 sistem C-103

Ovaj sistem spada u kompaktnije 2.1 modele, gde su sateliti minijaturnih dimenzija, a subwoofer tek nešto veći, ali i dalje dovoljno mali da može stajati na radnom stolu. I sateliti i subwoofer su smešteni u plastične kutije u crnom mat finišu, dok su sami zvučnici otkriveni, bez zaštitne mrežice. Kvalitet izrade je pristojan, ali ništa više od toga, što uostalom nismo ni očekivali, pogotovo ne po ovoj ceni. Ono što je dobro je da su svi potrebni kablovi fiksirani sa zadnje strane zvučnika, tako da o tome neće morati posebno da se razmišlja.

Za napajanje, ovi zvučnici traže USB konekciju, dok će se zvuk prenositi preko običnog 3.5mm analognog interfejsa. Subwoofer sa prednje strane ima Volume (takođe služi i za uključivanje i isključivanje) i Bass potenciometre, kao i jednu statusnu diodu, a kako nema daljinskog upravljača ili kontrola na kablu, biće zgodno držati subwoofer negde na dohvat ruke. Za zvuk su zadužena dva 2" drajvera (sateliti) i jedan 3" bas zvučnik, sa snagom od 2x 2W i 5W. Kako ovo zvuči u praksi? Prilično pristojno, stim što je bas za nijansu glasniji na račun satelita. Pri maksimalnom pojačanju ipak dolazi do deformacije zvuka, no generalno, ovih 9W jeste dovoljno za manju pa čak i prostoriju srednje veličine.

Rezime

Sličnih 2.1 sistema zvučnika ima baš dosta na tržištu, tako da nije baš lako ponuditi nešto novo i sveže, posebno ne po ovoj ceni. Ono što C-103 nudi jeste veoma povoljna cena, sasvim solidne performanse, jednostavna instalacija. Iako Gigatech ne spada u red poznatijih proizvođača periferija, ovi zvučnici su sasvim dobar izbor za manje zahtevne korisnike koji traže malo bolji zvuk od klasičnih jeftinih 2.0 zvučnika.

Conclusion

There are plenty of similar 2.1 speakers on the market, so it is not easy to offer something new and fresh, especially at this price. C-103 offers solid performance and easy installation at a reasonable price. Although Gigatech is not one of the most famous manufacturers of peripherals, these speakers are a good choice for less demanding users looking for better sound than a classic cheap 2.0 speakers provide.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2015.): 13€

NT Company ustupio: Gigatech 2.1 sistem C-103
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.