Gigabyte Intel Z170X-Designate matična ploča

Renomirani proizvođač matičnih ploča, kompanija Gigabyte je predstavila novu matičnu ploču oznake GA-Z170X-Designate baziranu na Intel Z170 čipsetu, što povlači za sobom podršku i za trenutno najnoviju šestu generaciju Intel Core procesora.

Gigabyte Intel Z170X-Designate

Ono po čemu je ova matična ploča specifična jeste činjenica da nudi mnogo više LED kustomizacije od ijedne druge matične ploče ovog proizvođača zahvaljujući full RGB podršci i redizajniranoj Ambient LED aplikaciji pa korsnici mogu da imaju kompletnu kontrolu nad LED osvetljenjem koje okružuje matičnu ploču.

Gigabyte Intel Z170X-Designate

Takođe, matična ploča podržava Dual Channel Non-ECC Unbuffered DDR4 memoriju, dok kada je reč o grafici ova matična ploča omogućava ugradnju NVIDIA i AMD kartica bilo u SLI ili Crossfire konfiguraciji.

Gigabyte Intel Z170X-Designate

Sve je u okviru ove matične ploče podređeno visokim performansama pa tako je tu i podrška za čak tri Intel SSD 750 uređaja u RAID 0 konfiguraciji. Maksimalne perofrmanse ploče us naglašene i činjenicom da je opremljena najnovijom generacijom UEFI BIOS rešenja za fina podešavanja radnih taktova.

Gigabyte Intel Z170X-Designate

Ono što ovu ploču izdavaja u odnosu na konkurenciju je to što je ona dizajnirana da se koristi u igračkim računarima koji su povezani sa nekim od VR sistema. Za punu podršku VR tehnologijama ova ploča poseduje karakteristike kao što su Thunderbolt 3 priključci, NVMe podrška preko M.2 i U.2 portova.

Specifikacije:

  • Proizvođač: Gigabyte
  • Model: GA.Z170-Designare
  • Forma: ATX
  • Procesori: Intel Core i3, i5, i7
  • Socket: 1151
  • Čipset: Intel Z170
  • Integrisano: LAN, SB, VGA
  • Memorija: DDR4
  • Brzina: 2133MHz
  • Broj slotova: 4

Zaključak

Gigabyte Z170X-Designare matična ploča je kreirana sa virtuelnom realnosti na umu. Ploča poseduje najsavremenije tehnologije, podržava najnovije procesore i grafičke kartice i opremljena je RGB LED osvetljenjem za maksimalni vizuelni doživljaj. Ploča podržava Crossfire i SLI konfiguracije za grafičke kartice kao i Intel SSD 750 modele.

Conclusion

Gigabyte Z170X-Designare motherboard has been created with a virtual reality in mind. This motherboard has the most advanced technologies, supports the latest processors and graphics cards and offers RGB LED lighting for maximum visual experience. It supports Crossfire and SLI configurations for graphics cards and Intel SSD 750 models.

Zahvaljujemo se:

A Maze Computers, Prote Mateje 48/pr/2, telefon: 011/3862284

Preporučena maloprodajna cena (jul 2016): oko 245€

a-maze.rs