Genius SW-G2.1 3000

Ovo je 2.1 sistem zvučnika ukupne snage od 70W, sa dva analogna audio ulaza, ali i opcijom da se priključi mikrofon odnosno headset. Zvuk je odlčnog kvaliteta i sa veoma snažnim basom, idealan za igre i gledanje filmova.

Iz Geniusa nam stižu još jedan sistem zvučnika, ali ovoga puta iz GX serije periferija za koju znamo da označava modele namenjene igračima. Centralnu poziciju svakako da zauzimaju miševi i tastature, ali ima i zvučnika koji su namenjeni onima koji vole da imaju gromoglasan zvuk dok se igraju ili gledaju filmove. Sistem SW-G2.1 3000 je 2.1 sistem ukupne snage 70W, prilično interesantnog dizajna i kvaliteta zvuka, sa cenom koja je ipak nešto veća nego što smo očekivali. Iako svakako da ne pretenduju da se porede sa audiofilskim zvučnicima, po ovoj ceni se mogu pronaći vrlo interesantni pasivni 2.0 stereo zvučnici koji su vrlo lepo zvuče. Ipak, ako se traže aktivni zvučnici koji imaju dobar "udarac", ovaj sistem će sigurno biti aktuelan.

Ključne karakteristike

  • Dobar kvalitet zvuka, odličan bas
  • Pass-trough za mikrofon

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: RCA Stereo, 3.5mm Stereo, 3.5mm za mikrofon
  • Snaga: 70W RMS (2x15W sateliti + 40W subwoofer)

Genius SW-G2.1 3000

Ovaj sistem je srednjih dimenzija gde će sateliti moći da se postave na sto, dok će za subwoofer biti potrebno naći malo više prostora na podu. U pakovanju dolaze zajedno sa kontrolnom jedinicom gde su upakovani napajanje i pojačalo. Svi elementi sistema su mat crne boje sa zlatnim detaljima, a šteta je što nije u pitanju ista nijansa žute boje sa subwoofera i kontrolne jedinice u odnosu na drajvere sa satelita. Nema zaštitnih mrežica, i može se reći da ceo sistem izgleda prilično atraktivno. Sateliti su smešteni u plastična kućišta sa već integrisanim postoljima koja ih drže pod malim uglom u odnosu na podlogu. Koriste 3" drajvere i snage su po 15W svaki, sa fiksiranim kablovima sa zadnje strane. Prednje maske satelita su od glossy plastike, tako da treba sam voditi računa o otiscima prstiju.

Subwoofer je masivan i u drvenom kućištu, sa 6.5" bas zvučnikom snage čak 40W okrenutim napred, dok je otvor za vazduh pozadi, pa zvučnik treba okrenuti bočno ako se postavlja uza zid, ili dovoljno odaljiti od zida, da bi se dobio dovoljno dobar bas zvuk. I subwoofer ima fiksirani zvučni kabl, a kablovi su dovoljno dugački da neće biti problema sa pozicioniranjem zvučnika. Kontrolna jedinica ima aluminijumsko, rebrasto, kućište koje je predviđeno da stoji vertikalno, sa Volume i Bass potenciometrima sa prednje strane, gde su smešteni i statusna dioda, i dva 3.5mm konektora, jedan za slušalice a drugi za mikrofon. Sa zadnje strane vidimo fiksirani kabl za napajanje, tri RCA konektora za satelite i subwoofer, par stereo RCA konektora za audio ulaz kao i jedan 3.5mm stereo za dodatni ulaz. Da bi se koristio mikrofon (ili headset), tu je i pass-through konektor koji se povezuje sa mikrofon konektorom na računaru.

Rezime

Kako zvuči ovih 70W u praksi? Snažno i veoma konkretno, ovo su zvučnici zbog kojih se komšije bune, poebno ako baš volite da se igrate ili gledate filmove na sav glas. Iako bas može biti čak i preglasan, srednji i visoki tonovi nisu poklopljeni i dobro se čuju, stim što će u ovom modelu definitivno više uživati oni koji vole malo glasniju muziku nego oni koji cene klasiku. Ipak, glavno je pitanje da li SW-G2.1 3000 vredi ovih para? Ukoliko tražite zvučnike koji mogu sa lakoćom i veću prostoriju da ispune zvukom, i da im ne ponestane snage, onda je svakako odgovor da, no ukoliko više volite malo finiju muziku i tiše slušanje, svakako da se više isplati potražiti neki drugi model.

Conclusion

How 70W sounds in practice? Powerful and concrete - these speakers will make your neighbors revolt, especially if you like to play games or watch movies at maximal volume. Although bass can even be too loud, middle and high tones are not covered at all, except that those who love loud music will enjoy in this model more than those who appreciate the classics. However, the main issue is whether the SW- G2.1 3000 model is worth that money? If you are looking for speakers that can fill a large room with the sound and not run out of power, then the answer is definitely yes, but if you prefer a finer music and quietly listening, you should look for another model.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2013.): 85€

Gigatron ustupio: Genius SW-G2.1 3000
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com