Genius SW-2.1 800

Ovo su jednostavni mali zvučnici koji će obogatiti zvuk posebnim bas zvučnikom i biti odličan upgrade sa nekih starijih 2.0 zvučnika. Iako nisu previše glasni sa svojih 20W snage, biće više nego dovoljno za prosečne korisnike i nešto manje prostorije.

Genius je već dobro poznat u domaćim krugovima po brojnim periferijama koje su dosta dugo već i prisutne na tržištu. Već smo imali priliku da isprobamo neke od popularnih zvučnika ove kompanije, koje po pravilu odlikuje odlična cena u kombinaciji sa vrlo dobrim kvalitetom zvuka. 2.1 sistemi su prilično popularni u poslednje vreme pošto donose dosta bogatiji zvuk u odnosu na prosečne 2.0 modele koji su već zreli za penziju. Iako je ovo sistem relativno male snage, to je sasvim dovoljno da se dobije solidan zvuk za manje prostorije. Iako je kod zvučnika svakako najbitniji kvalitet zvuka, veliki je broj onih koji prvo gledaju cenu, pa sve ostalo, u kom slučaju će SW-2.1 800 sigurno odlično proći.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Sasvim pristojan kvalitet zvuka
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Sistem: 2.1
  • Interfejs: 3.5mm Stereo
  • Snaga: 20W

Genius SW-2.1 800

Ovaj sistem zvučnika je relativno kompaktnih dimenzija, sa subwooferom od 110x200x190 mm i satelitima od po 100x100x98 mm, tako da neće zauzeti mnogo mesta ni na stolu ni ispod njega, uz ukupnu težinu celog sistema od oko 2Kg. Sateliti su minijaturni, interesantnog oblika i zaobljenih ivica, smešteni u plastične kutije bez zaštitne mrežice i sa narandžastim prstenom oko drajvera (postoji i zelena verzija dostupna). Sateliti su spolja od glossy crne plastike, što izgleda lepo ali i privlači otiske prstiju i prašinu. Subwoofer je smešten u drvenu kutiju, sa bass reflex otvorom sa prednje strane (pa se može pozadi i nasloniti na zid) i zvučnikom sa desne bočne strane (ima zaštitnu mrežicu).

Sa zadnje strane subwoofera su smešteni On/Off taster, potenciometar za regulisanje jačine basa, fiksirani kabl za napajanje i ulazni zvučni signal, kao i par RCA utičnica za priključivanje satelita (koji takođe imaju fiksirane zvučne kablove). Ono što privlači pažnju jeste neka vrsta daljinskog upravljača koja je kablom spojena na subwoofer. Na njemu pored velikog potenciometra za jačinu zvuka imamo i 3.5mm konektore za audio ulaz i izlaz za slušalice. Ovako je i dosta jednostavno rešena kontrola zvuka, tako da se ne mora napipavati sa zadnje strane subwoofera kao i obično. Svi kablovi su dovoljno dugački da neće biti problema oko povezivanja.

Rezime

Snaga celog sistema je 20W, što je raspoređeno tako što subwoofer ima 8W, a sateliti po 6W, što iako nije baš neka velika snaga dovoljna recimo za žurke, ipak daje dovoljno snažan zvuk da se može uživati u gledanju filmova recimo. Subwoofer koristi 4" zvučnik, a sateliti 2" drajvere, što je i očekivano prema dimenzijama samih zvučnika. Generalno, ovde važi ona izreka koliko para toliko muzike, pošto se dobijaju sasvim pristojni kompaktni zvučnici koji će sigurno biti unapređenje zvuka ako se upgrade-uju neki stariji 2.0 zvučnici.

Conclusion

Strength of the entire system is 20W - 8W for the subwoofer and 6W for the satellites, which is not strong enough for parties, yet delivers powerful sound to enjoy the movies. Subwoofer uses 4" speaker and 2" satellite drivers, which is expected according to the dimensions of the speakers. These decent compact speakers will provide you with the better sound if you use some older 2.0 speakers. However, you’ll get what you pay for.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2012.): 26€

Gigatron ustupio: Genius SW-2.1 800
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com