Genius SP-HF500A

Ove zvučnike sam kupio 2014. godine i pokazali su se kao odlični. Međutim, 12/01/2019 sam kupio još jedan par ovih zvučnika i znatno su lošijeg kvaliteta nego oni koje sam kupio 2014. godine. Prvo, kvalitet zvuka je lošiji. Drugo, postoji prekidanje signala kod džeka koji se uključuje u računar. Evo ga tekst reklamacije koju sam podneo prodavnici Emmi:

Poštovani,

Danas sam preuzeo zvučnike (12/01/2019), ali imam dve reklamacije. Prva se odnosi na kvalitet zvuka. Druga se odnosi na prekidanje signala kod 3,5mm džeka koji se uključuje u računar. Što se tiče zvuka, ovi zvučnici reprodukuju lošiji zvuk od istih takvih zvučnika koje sam kupio pre par godina (već imam ovaj model), a koji su odlični. Uporedio sam isti zvuk na starim i novim zvučnicima i vidi se značajna razlika. Što se tiče prekidanja signala, kada se kabl malo pomeri, čuje se krčanje i/ili se gubi signal.

Želeo bih stoga da Vas zamolim da ove zvučnike vratim (ne želim da ih šaljete u servis, jer je reč o nesaobraznosti, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača), a da kupim neki drugi model (Genius SP-HF800A ili Genius SP-HF1800A), naravno doplatio bih, o čemu bih se već izjasnio nakon što prihvatite reklamaciju. Prosto, ne želim ove zvučnike, jer nisu onog kvaliteta koji bi trebao da bude, već želim da doplatim za bolje zvučnike.

Ja ću se svakako obratiti i ljudima u prodavnici u kojoj sam kupio zvučnike, kao i vašem ovlašćenom servisu, i ostalima kojima treba da se obratim. Nadam se da ćete razumeti razloge mog nezadovoljstva i da mi nećete praviti problem oko reklamacije.

Srdačan pozdrav,

Igor Lazarević