Genius Multimedia Speakers SP-A110

Jednostavni i kompaktni stereo zvučnici sa ukupnom snagom od 1W, što i nije toliko impresivno, ali i dalje dovoljno dobri za korišćenje uz monitor računara. Koriste 3.5mm interfejs za zvuk, dok je adapter za napajanje ugrađen.

Kompanija Genius, poznata po velikom broju raznih periferija, u svojoj ponudi ima i brojne modele zvučnika, od jednostavnih 2.0 sistema pa sve do surround modela za home theater setup. Model SP-A110 su veoma kompaktni desktop zvučnici sa 2.0 konfiguracijom, namenjeni manje zahtevnim korisnicima koji žele da dobiju zvuk za računarom, bez nekih velikih zahteva. O tome pored prilično dobre cene govori i to što im je snaga svega 1W. Imali smo priliku da čujemo veći broj sličnih zvučnika, tako da znamo šta može da se očekuje, dok Genius ovako dobrom cenom svakako predstavlja prilično dobru kupovinu u ovoj klasi.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimezije
  • Solidan kvalitet zvuka
  • Integrisani adapter za napajanje

Utisak kvare

  • Samo 1W snage

Specifikacija

  • Snaga: 1W
  • Interfejs: 3.5mm

Genius Multimedia Stereo Speakers SP-A110

Uz dimenzije od 70x150x 65 mm i težinu od 480g, ovo su zvučnici za koje će se prilično lako naći mesta, i to najlogičnije odmah pored monitora računara. Pošto koriste standardno strujno napajanje, ne spadaju u kategoriju prenosnih zvučnika. Interesantno je da nemam eksterni adapter kakav se najčešće koristi, već ne adapter integrisan u desni zvučnik (zbog čega je on i za nijansu teži od levog). Dizajn je dopadljiv, sa plastičnim kućištima zaobljene zadnje strane i u kombinaciji zelene i bele boje. U ponudi postoji i kompletno crna varijanta, za one kojima je tako nešto interesantnije.

Svi kablovi koji su potrebni su već integrisani, pa su tako sami zvučnici spojeni međusobno, imamo jedan kabl sa 3.5mm konektorom za izvor zvuka kao i naponski kabl sa standardnim konektorom za zid. Sa ukupnom snagom od samo 1W, jasno je da se ne radi o zvučnicima koji će biti mnogo glasni, već su zaista predviđeni za korišćenje dok se sedi za stolom, ispred ekrana računara. Drajveri su dimenzija 50x90 mm i isporučuju sasvim pristojan zvuk, neubedljiv bas (što smo doduše i očekivali) i sa malo distorzije kada se pojača do kraja. Kontrole su smeštene na desnom zvučniku i tu potenciometar za regulisanje jačine zvuka, pomoću koga se zvučnici uključuju, kao i mali zeleni statusni LED.

Rezime

Zvučnici kao što su ovi realno ne mogu da ponude neki impresivan kvalitet zvuka i to je činjenica, no ono što znamo jeste to da je cena vrlo pristupačna i da će odlično odgovarati onima koji ne traže puno. U skladu sa cenom je i zvuk, i ovaj model zaslužuje preporuku u svojoj cenovnoj grupi. Iako jesmo viđali male zvučnike koji zvuče dosta bolje, ipak su i bili dosta skuplji, tako da ih ne možemo direktno porediti.

Conclusion

Speakers like these cannot offer an outstanding sound quality, but the price is affordable and this model will surely suit those who are not demanding users. The sound quality is in accordance with the price, so this model deserves recommendation in its price scope. Although we saw small speakers that sound a lot better, they were a lot more expensive, so we cannot compare them directly.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2014.): 8€

Gigatron ustupio: Genius Multimedia Stereo Speakers SP-A110
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com