Genius DeathTaker

Pomalo neočekivano, iz kompanije Genius nam stiže punokrvni igrački miš koji će sigurno obradovati zahtevnije igrače. Model DeathTaker koristi laserski senzor od 5700DPI, što se odmah oseti, pa ima performanse veoma slične nekim dosta poznatijim ali i skupljim modelima.

Genius je relativno poznato ime kada su u pitanju računarske periferije, ali do sada nismo imali priliku da vidimo uređaje koji su namenjeni igračima, pogotovo ne u ovom cenovnom rangu. Znamo da na tržištu ima baš dosta modela miševa za igrače, pa je pomalo i iznenađenje što je Genius sa ovim modelom pokušao da uradi, pošto se za iste novce može pazariti neki od dosta poznatijih modela. Ipak, vredi pružiti šansu nečem novom, a u ovom slučaju je to prilično kvalitetan laserski miš, sa sistemom tegova i dosta opcija koje se obično nalaze na dosta skupljim modelima.

Ključne karakteristike

  • Interesantan dizajn
  • Impresivne performanse
  • Sistem tegova

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: Laserski, od do 5700DPI
  • Interfejs: USB 2.0
  • Tasteri: 9+scroll wheel
  • Dodatno: tegovi 6x 4.5g, pozadinsko RGB osvetljenje

Genius DeathTaker

Miš je veoma interesantnog dizajna koji je definitivno pozajmio ideje od nekih poznatijih modela, možda pomalo i previše šaren (crno-srebrna kombinacija boja sa dosta grafike i natpisa koji pomalo kvare utisak). Dimenzije miša nisu velike, i dugačak je oko 11cm, što će najviše odgovarati onima koji vole mišem da upravljaju vrhovima prstiju, takozvani claw hvat. Kvalitet izrade je dosta dobar, plastika čvrsta i ne krcka pod jačim pritiskom, a odmah da kažemo i to da je miš prilagođen desnorukim korisnicima, pošto je anatomski oblikovan tako da postoji odmorište za palac desne ruke, koje je gumirano tako da miš ne proklizava.

U pakovanju se dobijaju tegići za regulisanje težine i balansa miša, koji se postavljaju u dva nosača, a koji se smeštaju ispod gornje strane miša (sa grafikom škorpiona) koja se cela skida (drži se pomoću magneta). Miš ima ukupno na raspolaganju 9 tastera, od kojih se svi mogu programirati po želji i snimati makroi recimo, pa čak i scroll up i down, što je zgodno za igre u kojima recimo nema potrebe za skrolovanjem. Postoji i ukupno pet profila, i jedino neće biti baš mnogo jasno koji je profil aktivan pošto su oznake sa gornje strane (koje imaju pozadinsko osvetljenje) pomalo konfuzne. Miš ima i pozadinsko osvetljenje koje se može podešavati po želji (16M boja).

Rezime

Softver za podešavanje opcija miša je atraktivnog dizajna, sa opcijama koje se mogu videti u svim ostalim sličnim programima, i samo podešavanje miša, makroa i profila je veoma jednostavno. DPI se može menjati u pet koraka koji se definišu u softveru. Uz laserski senzor od 5700DPI i 1000Hz Pooling rate, ovo je miš koji radi sjajno u svim igrama i koji će se odlično pokazati tamo gde je brzina najbitnija. Da ne zapostavimo i preciznost, stvarno je jako teško primetiti razliku u odnosu na neke dosta skuplje modele. Konačna ocena je odlična i ukoliko nema prepreka u vidu činjenice da se ipak radi o nešto manje poznatom proizvođaču, treba ga uzeti u obzir prilikom kupovine novog miša, a preporuka svakako sledi.

Conclusion

Software for mouse settings is attractively designed offering options that can be seen in similar programs, and the mouse settings, macros and profiles are very simple. DPI can be changed in five steps defined by the software. With 5700DPI laser sensor and 1000Hz Pooling rate, this is a mouse that works great in all games and that will show its power in situations where speed is crucial. It is hard to notice the difference compared to some much more expensive models. The final score is excellent and if there are no obstacles in the form of the fact it is coming from a less known manufacturer, it should be taken into account when buying a new mouse and we do recommend it.

Preporučena cena (uključujući PDV, septebar 2012.): 47€

Gigatron ustupio: Genius DeathTaker
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com