G-Cube CompactCAM GWJ-800W sjajna Web kamera interesantnog i praktičnog dizajna

Smeštena u kućište koje se može sklopiti po potrebi, lako se postavlja u položaj koji je potreban. Koristi se 1.3MP senzor i dobijaju se prilično dobri rezultati u svim uslovima.

G-Cube GWJ-800W

Gotovo da nema desktop i laptop računara koji kao sastavni deo konfiguracije ima Web kameru, koja je postala nezaobilazna za komunikaciju, bez obzira da li je u pitanju poslovna ili privatna varijanta. Za one kojima kamera ne radi ili im treba posebna eksterna, evo jednog modela koji potpisuje G-Cube, a koji odlikuje vrlo interesantan dizajn, posebno zgodan za one koji moraju kameru da ponesu sa sobom. Ovde je u pitanju kamera sa standardnim senzorom rezolucije 1.3MP, što znači i da se može očekivati kvalitetan HD 720p video.

G-Cube GWJ-800W

Neke će verovatno i iznenaditi koliko je ovo mala kamera, a sa dimenzijama od 19 x 70 x 70 mm (kada je sklopljena), lako staje i u džep pantalona. Da stvar bude još jednostavnija, dobija se i platnena torbica za nošenje. U pratećem pakovanju su još i USB kabl (USB na Mini USB), kratko korisničko uputstvo i CD sa drajverima, koji vrlo verovatno neće ni biti potrebni ukoliko se koristi Windows operativni sistem. Model koji je bio kod nas je bele boje, a znamo da u ponudi postoje još i crna i roze varijanta. Dizajn kamere je interesantan i fleksibilan, i nema baš puno sličnih modela na tržištu.

G-Cube GWJ-800W

Konstrukcija kamere je takva da se praktično radi o kružnom postolju, dva prstena i samoj kameri koja je takođe u kućištu oblika diska. To se sve lepo može spakovati na vrlo kompaktne dimenzije, ali i veoma jednostavno podesiti ugao nagiba i visina, što je zahvalno za kadriranje. Kabl je dugačak oko 2m, tako da i to neće biti problem. Koristi se senzor rezolucije 1.3MP, što je dovoljno za oštru i dobru sliku, stim što se fotografije beleže do 5MP rezolucije (softverska interpolacija), a video do 720p odnosno 1280x720 piksela. Nema nekih posebnih podešavanja, kamera se priključi, sistem automatski instalira sve potrebne drajvere.

G-Cube GWJ-800W

Specifikacija

  • Senzor: 2.0MP (1.3MP fizička rezolucija senzora)
  • Interfejs: USB 2.0
  • Dodatno: ugrađen mikrofon

Rezime

Ovo je kamera koja sama reguliše sve parametre, tako da se u svakoj situaciji dobijaju optimalni rezultati u zavisnosti od ambijelnog svetla. Slika je oštra i dobrih boja, tako da nismo imali nikakve primedbe, stim što je recimo noću ipak poželjno obezbediti malo dodatnog svetla. Generalno, odlična kamera vrlo povoljne cene koja je dobar izbor za one koji traže fleksibilnu i malu kameru koju mogu lako poneti sa sobom.

Conclusion

The camera itself regulates the parameters in order to get optimal results in any situation, depending on the ambient light. The picture is sharp offering good colors, beyond reproach, but at night it is going to be necessary to provide additional light. This is an excellent camera available at favorable price, which is a good choice for those looking for a flexible and small camera that can be easily carried around.

Zahvaljujemo se:

Gembird d.o.o, Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284 gembird.rs