Fudbalski klub Pari Sen-Žermen najavljuje partnerstvo sa kompanijom Ericsson

Fudbalski klub Pari Sen-Žermen i kompanija Ericsson zvanično su najavile svoje partnerstvo koje će za cilj imati kreiranje novih digitalnih iskustava za ovaj pariski klub. Koristeći stručnost kompanije Ericsson, ovaj klub će postati jedan od lidera u sportskoj tehnologiji.

U sklopu četvorogodišnjeg ugovora, kompanija Ericsson će klubu Pari Sen-Žermen obezbediti niz rešenja i servisa koji će transformisati digitalno iskustvo za navijače, igrače i pomoćno osoblje kluba. Kompanija Ericsson će klubu pružiti podršku u tri ključne oblasti:

  • Informacioni sistem za sportske performanse – Ericsson će kreirati i upravljati informacionim sistemom za sportske performanse, koji će se sastojati od centralne platforme za čuvanje podataka za skladištenje, upravljanje i kontrolu podataka prikupljenih iz svih sportskih aktivnosti kluba.
  • Bekend sistem za digitalno iskustvo – Ericsson će kreirati i upravljati sistemom preko kojeg će se na jednom mestu pristupati podacima i servisima među kojima su veb sajt, mobilne aplikacije, rešenja na stadionu i veliki ekrani i monitori.
  • Servisi za tehnološki konsalting i inovacije, kroz koje će Ericsson i Pari Sen-Žermen timovi analizirati i definisati nova rešenja i inovacije i dodatno unapređivati te servise.

Kroz ovo partnerstvo, kompanija Ericsson moći će da prikaže svoje digitalne mogućnosti i da se poveže sa fudbalskim navijačima širom sveta.