Ericsson omogućio glasovno pozivanje sa pametnih satova

Kompanija Ericsson predstavila je novu mrežnu funkcionalnost koja omogućava glasovno pozivanje sa Multi-SIM uređaja i ona će biti uvedena u mreže 10 operatora širom sveta. Ova funkcionalnost zapravo omogućava korisnicima da primaju i upućuju pozive sa određenih pametnih satova preko svog broja mobilnog telefona, bez realnog korišćenja pametnog telefona. Na tržištu se pojavljuju novi modeli prenosivih uređaja, odnosno wearables, koji imaju pristup mobilnoj mreži i njihova popularnost raste među korisnicima jer im omogućavaju da lakše komuniciraju i budu dostupni. Mobilni povezani wearable uređaji mogu da se koriste prilikom sportskih aktivnosti, obavljanja napornih fizičkih operacija ili jednostavno, kada je korisnik u pokretu, a prigodni su i za decu koja bi mogla da izgube telefon i za starije osobe.

Ericsson

Opcija za glasovno pozivanje je omogućena na novoj generaciji wearable uređaja koji podržavaju VoLTE funkcionalnost bilo preko standardne ili preko softverski ubačene SIM kartice. Ovi uređaji mogu da se povežu na mobilnu mrežu bez teterovanja na pametni telefon, a ako uređaji imaju opciju za Multi-SIM pozivanje, korisnici mogu da obavljaju pozive a da njihov pametni telefon uopšte i ne bude uključen u proces.

Monika Zetzon, direktor sektora za komunikacijske proizvde i servise, rekla je: „Nastavljamo da na tržište donosimo nove korisne servise koji se oslanjaju na našu bazu za VoLTE mreže, kako bismo klijentima omogućili da privatnim i poslovnim korisnicima ponude inovativna rešenja za komunikaciju. Predstavljanjem opcije za glasovne pozive preko Mulit-SIM uređaja, mi operatorima pružamo podršku da lansiraju nove atraktivne uređaje kako bi se kvalitetni pozivi mogli obavljati bilo gde.“

Ovo rešenje je već integrisano u najnovije uređaje različitih proizvođača, a na osnovu dalje tržišne reakcije i razvoja uređaja, ugrađivaće se i u novije modele.