Ericsson obeležio 20 godina poslovanja u Srbiji

Kompanija Ericsson, globalni lider u komunikacionim tehnologijama i servisima, obeležava 20 godina uspešnog poslovanja na tržištu Srbije.

Kompanija Ericsson je uvela prvu mobilnu mrežu u Srbiji 1995. godine, a za njom je usledila implementacija prve 2G/GSM mreže 1996. godine, prve 3G mreže 2005. godine i prvih Managed servisa 2013. Tokom dve decenije poslovanja na dinamičnom srpskom tržištu, ova kompanija koja ove godine takođe slavi i 140 godina globalnog postojanja, razvila je uspešne poslovne odnose sa lokalnom zajednicom u institucionalnom, telekomunikacionom i tehnološkom sektoru, a kroz raznovrsne inicijative je postavila osnove za razvoj Umreženog društva u Srbiji.

Antonio Pasarela

Antonio Pasarela, direktor kompanije Ericsson za Srbiju, istakao je značaj lokalnog tržišta koje rado prihvata inovacije: „Mi u kompaniji Ericsson vidimo Srbiju kao zemlju koja ima sjajne stručnjake u ICT industriji, ali i izvanredan položaj da prihvata i diktira trendove u razvoju u regionu. Upravo iz tog razloga smo ove godine imali evropsku premijeru našeg CBiO rešenja baš u Srbiji, a to je i razlog zašto smo Srbiju odabrali za sedište našeg BSS Excellence centra. Čvrsto verujemo u potencijal ovog tržišta za implementaciju modernih rešenja koja Ericsson svakodnevno razvija, od IoT do cloud i 5G tehnologije.“

Na globalnom nivou, cilj kompanije Ericsson je da izgradi Umreženo društvo. Kako bi to ostvarila, kompanija Ericsson koristi 5G tehnologiju u saradnju sa mnogim operatorima širom sveta, što kompanijama omogućava da uđu na nova tržišta i da otvore nove izvore prihoda, kako bi izradili nove poslovne modele i slučajeve primene. Kompanija takođe radi na unapređenju cloud tehnologije, koja pruža agilnost i efikasnost u praktičnoj primeni, kao IoT tehnologije, koja omogućava promene u komunikacijama zahvaljujući širokoj mreži veza koje se ostvaruju kroz ovu tehnologiju i novim mogućnostima koje iz nje proizilaze. Vizija kompanije Ericsson je svet u kome je postignut održivi razvoj tako da kompanija ulaže i u industrije izvan sektora telekomunikacija, kao što su mediji, komunalne usluge i javni prevoz, poljoprivreda i zaštita životne sredine.