Ericsson i Microsoft ubrzavaju IoT implementaciju

Kompanije Ericsson i Microsoft dodatno osnažuju globalno tržište za Internet stvari (IoT) omogućavajući kompanijama da skrate vreme koje je potrebno za lansiranje IoT servisa koji se baziraju na mobilnim mrežama.

Ericsson IoT akcelerator omogućava kompanijama da implementiraju svoja IoT rešenja koristeći Azure, koji ih direktno povezuje sa ekosistemom mobilnih operatora pomoću servisa za upravljanje konektivnošću koje pruža Ericsson Device Connection platforma (DCP).

Ericsson

Ericsson IoT akcelerator bazira se na cloud rešenjima i odnosi se na različite industrije, a uključuje usluge platformi i servise koji se odnose na proizvode za operatore i relevantne industrije, a sam set funkcionalnosti koje uključuje se stalno proširuje kako bi se omogućilo agilno kreiranje i implementiranje IoT rešenja.

Niklas Heveldop, direktor Sektora za tehnologiju i nove poslovne prilike u kompaniji Ericsson, kaže: „Najnovije Mobility Report izveštaj kompanije Ericsson otkriva da će broj IoT uređaja prevazići broj mobilnih uređaja do 2018. godine. Trenutno se kompanije suočavaju sa velikim izazovom koji predstavlja složenost implementacije IoT rešenja.

Kombinujući neprevaziđeni nivo inovacija, naša saradnja sa kompanijom Microsoft otklanja te prepreke u pogledu složenosti implementacije i donosi nove mogućnosti za uključivanje u IoT razvoj kompanijama širom sveta.“

Sem Džordž, direktor za Azure IoT u kompaniji Microsoft, izjavio je: „Saradnja sa kompanijom Ericsson nam pomaže da iznenadimo naše klijente i partnere i pružimo im dodatne mogućnosti za upravljanje njihovim mobilnim IoT uređajima.“