Epson na Grafimi 2017: Štampa bez granica

Beograd, Srbija - 28. septembar 2017. godine – Kompanija Epson se na sajmu Grafima po prvi put našla na sopstvenom štandu, na kome je ugostila učenike beogradske Škole za dizajn koji su izložili svoje radove odštampane na Epsonovim uređajima. Na štandu kompanije će biti predstavljen i asortiman Epsonovih štampača za velike formate (LFP), kao i široka paleta materijala na kojima je moguće štampati pomoću Epsonovih uređaja. Ispred kompanije Epson na sajmu su govorili Akim Bukmakovski, Regional Sales Manager for Commercial Industrial Printing for Eastern Europe, Balkan, Greece Turkey u kompaniji EPSON Europe B. V. i Marko Đurić, Epson Business Account Manager Balkans Area za LFP BS uređaje.

Epson

Na štandu kompanije Epson izložena su dizajnerska rešenja učenika Škole za dizajn na različitim materijalima, štampana upravo na Epsonovim uređajima. Epson je najavio saradnju sa beogradskom Školom za dizajn izložbom dizajnerskih dela koja su ranije napravili učenici škole. Živopisna dizajnerska rešenja štampana su na materijalima poput medijapana, keramike, tekstila, aluminijuma itd. Na ovaj način, kompanija Epson pokazala je da odlučno podržava mlade talente istovremeno prikazujući moćnu paletu mogućnosti koje pruža njena gama uređaja za profesionalnu štampu. Saradnja sa Školom za dizajn u potpunosti će biti ostvarena u mesecima koji dolaze. Povodom saradnje kompanije Epson i Škole za dizajn, prisutnima se obratio Marko Đurić iz kompanije Epson: „Saradnja Škole za dizajn i kompanije Epson zadovoljava elemente dualnog obrazovanja i primer je dobre prakse razvoja novih veština kod učenika. Posebna vrednost ove saradnje leži u upoznavanju učenika sa elementima preduzetništva i realnog tržišnog poslovanja.“

Epson

Kompanija Epson je na sajmu predstavila i svoj LFP segment uređaja, njihovu primenu na licu mesta, ali i širok dijapazon materijala na kojima se može štampati sa Epson LFP uređajima. Predstavljeni su štampači iz SureColor S serije namenjeni za štampu na različitim medijima kao što su izložbeni displeji, posteri, baneri i paneli sa pozadinskim osvetljenjem i automobilska folija štampu, štampači iz SureColor F serije koji štampaju na tekstilu - SureColor SC-F2000, Epsonov štampač koji primenjuje tehnologiju direktne štampe na odeći, idealan za štampanje na majicama; i dva sublimaciona modela, 44-inčni SureColor SCF-6200 za štampu visokog kvaliteta na tekstilu i štampu promotivnih materijala i 64-inčni SureColor SC-F9200 koji garantuje veliku produktivnost prilikom štampe velikih tiraža.

Epsonova nepogrešiva preciznost, visoke performanse i niski troškovi održavanja digitalnu štampu i kreativnost podižu na viši nivo, omogućavajući raznovrsnu primenu štampanog tekstila: modeli iz SureColor F serije mogu proizvesti veliki broj reklamnih materijala od tekstila, odeću, promotivni materijal, aksesoar od tkanine, odevne predmete i krute podloge. Kvalitet, performanse i pouzdanost modela iz ove serije optimizovani su tako da pruže maksimalnu produktivnost i zaradu.

Kada je reč o profesionalnoj fotografiji, štampu fotografija različitih formata omogućava Epsonova SureColor P serija, takođe predstavljena na Epsonovom štandu. Epsonova precizno dizajnirana glava štampača i kvalitetna UltraChrome pigmentna mastila, pružaju najveći kvalitet i najširi gamut boja, što za rezultat ima živopisne i trajne slike koje je moguće štampati na različitim materijalima. Na sajmu je predstavljen model SureColor SC-P10000 sa setom mastila od čak 10 Epsonovih UltraChrome Pro boja, zahvaljujući čemu su produktivnost i kvalitet fotografija podignuti na najviši nivo. Dizajniran je za fotografske laboratorije, štamparije i kompanije kojima je potrebno interno rešenje za produkciju različitih vrsta fotografija visokog kvaliteta, reklamnog materijala i transparenata.

Na štandu su se našli i uređaji iz Sure Color T serije koja je namenjena za štampu tehničkih crteža velike preciznosti i prezentacija. Epson je izložio i tri uređaja iz ColorWorks serije - ColorWorks C3500, C7500G i C831. Ovi uređaji namenjeni su kompanijama koje žele da štampaju sopstvene nalepnice u boji visokog kvaliteta, uz minimalne troškove rada i materijala i bez zastoja u proizvodnji. Ušteda je omogućena zahvaljujući inkdžet tehnologiji štampe zasnovane na zamenljivim, pojedinačnim kertridžima u boji, koji garantuju da mastilo neće biti utrošeno uzalud.

Regionalni menadžer prodaje komercijalnih i industrijskih rešenja za štampu za područje centralne Evrope i Balkana, Akim Bukmakovski, izjavio je da je „Epson odlučan u tome da kompanijama i preduzetnicima pokaže da mogu da prošire svoje poslovanje i uvećaju zaradu korišćenjem proizvoda visokog kvaliteta i visokog nivoa prilagodljivosti. Posetioci mogu da vide da korišćenjem Epson inkdžet štampača mogu da kreiraju širok spektar proizvoda od tekstila i sa sublimacijom boja uključujući i štampani reklamni materijal, majice, odeću, 3D poklone, promotivne proizvode, zavese, jastuke, nameštaj i slično“. Gospodin Bukmakovski dodao je: „Epsonovi profesionalni štampači imaju konkurentne cene i napravljeni su tako da pružaju najveći nivo kvaliteta i pouzdanosti kako bi osigurali niske troškove vlasništva i brz povraćaj vrednosti.“

Predstavnici medija i ostali posetioci štanda mogli su na licu mesta da se uvere u mogućnosti Epsonovih štampača i vide uređaje na delu. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije Grafima, održava se u Hali 4 Beogradskog sajma i otvoren je za posetioce do subote, 30. septembra. Na Epsonovom štandu izložena su rešenja za štampu na tekstilu SureColor SC-F2000, SureColor SC-F6200 i SureColor SC-F9200, rešenja za štampu velikih formata SureColor SC-S40610 i SureColor SC-S60610, SureColor SC-T7200 model za štampu tehničkih crteža, foto štampači SureColor SC-P800, SureColor SC-P10000, kao i tri štampača namenjena za štampu nalepnica ColorWorks C3500, C7500G i ColorWorks C831.