Eksluzivna edicija AUTAVIA UAE sata, samo za Ujedinjene Arapske Emirate

Samo 150 primeraka proizvedeno je, a specifična UAE reinterpretacija modela Autavia iz 2017. godine, kombinuje nasleđe svojih predaka iz 60-tih godina prošlog veka, sa savremenom preciznošću, funkcionalnošću i elementima Bliskog Istoka. Autavia, hronograf koji je postao legendaran među profesionalnim vozačima automobilizma 60-tih godina prošlog veka, doživeo je veliki povratak u 2017. godini.

Tag Heuer

Sada TAG Heuer ponovo oživljava legendarni sat i u vidu UAE ekluzivnog sata koji je lansiran upravo na Dubai Watch Week u periodu od 16. do 20.novembra. Sat je kreiran i proizveden u saradnji partnerstva TAG Heuer-a i kompanije Ahmed Seddiqi & Sons, i ova nova UAE verzija ograničena je na samo 150 primeraka. Samo 9 satova bilo je dostupno tokom Nedelje satova u Dubaiju, dok će 70 primeraka biti dostupno u decembru, a dodatnih 71 u novoj godini. Svaki sat imaće ugraviran svoj proizvodni broj od 001 do 150, a satovi će biti dostupni samo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Naravno, ovaj časovnik je inspirisan automobilskim nasleđem UAE i TAG Heuer. TAG Heuer UAE Autavia odaje počast Ujedinjenim Arapskim Emiratima kroz svoj tropski brojčanik koji podesća na pustinjski pesak.

Tag Heuer

Autavia je legendaran časovnik koji vole kolekcionari i ovo jedinstveno izdanje UAE-a će samo obagatiti istoriju i legendu ovog časovnika čineći ga poželjnim kolekcionarskim predmetom. Povratak Autavia sata je rezultat jedinstvene kolaborativne kampanje - "Autavia Cup" – koja je oživela ovaj sat u konsultaciji sa njegovim obožavateljima: inovativan i zajednički projekat koji je dobio više od 50.000 odgovora, demonstrirajući posvećenost TAG Heuer-a i poštovanje prema obožavaocima ovog sata. Ova reinterpretacija je savremena i verna svojim korenima, odražavajući duh zlatnog doba automoto trka. Estetski kodovi i istorijski koreni su neraskidivo ugrađeni u novu generaciju Autavia satova, a istovremeno koriste savremenu tehnologiju za poboljšanje funkcionalnosti, uz tačnost potpisa TAG Heuer-a. Osavremenjeni retro izgled sata sa elementima modernog, utemeljen je u stvarnom svetu. Za istinske tradicionaliste sat poseduje braon kožni kaiš od kamilje kože sa ecru (bež) štepom.

Tag Heuer

Klasičan dizajn sata je zadržan uključujući i rotirajuću koronu, osim što je kućište sata uvećano sa nekadašnjih 39 mm na 42 mm za ovu osavremenjenu verziju, kreirajući jedan impozantniji izgled. UAE Autavia model krasi bež opalin ciferblat, sa tri braon „azurage“ podbrojčanika koji prikazuju minute, sekunde i sate na pozicijama 3, 6 i 9 sati. Ispis “Autavia” ponosno stoji iznad Heuer logotipa na poziciji 12 sati, dok se datumski prikaz nalazi u okviru podbrojačanika na poziciji 6 časova, dajući ovom časovniku balans i preciznost koju biste očekivali od današnjih elitnih trkačkih vozila.

Tag Heuer

Oznaka "Heuer 02" iznad otvora datuma odražava inovativi mehanizam ovog konkretnog modela. Nova konfiguracija Heuer 02, koja se sastoji od 168 komponenti zajedno sa pilarnim točkom i vertikalnom kopčom radi na frekvenciji od 4Hz, dajući Autavia satu 80-časovnu rezervu snage. Vidljiv kroz safirnu pozadinu, TAG Heuer zaštitni mehanizam nudi maksimalan prostor za podbrojače, što rezultuje vizuelnim balansom i savršenom čitljivošću. Sam brojčanik je zatvoren u safirnom kristalu otpornom na ogrebotine sa antirefleksivnim premazom sa obe strane, sa krutom čeličnom krunom. Završna obrada rodijuma Super-LumiNova® osigurava jasnu vidljivost svake kazaljke i ugrađenih indeksa i u uslovima slabog osvetljenja. Autavia UAE može krasiti zglob ruke uz već pomenute braon kožne narukvice od kamilje kože sa ecru štepom ili čeličnom 7-rednom "beads of rice" narukvicom sa naglašenom kopčom od poliranog čelika ukrašenom logotipom TAG Heuer. Sat je vodootporan do 100m dubine.

Tag Heuer

Kreiranjem ovog sata entuzijasti i kolekcionari dobijaju novi deluks hronograf koji postaje predmet požude, i mogućnost da baš neki iz ove specijalne edicije postane deo njihovih retkih kolekcija.