EISA 2017 nagrade najbolja potvrda da je Canon lider u svojoj klasi

Canon Europe, svetski lider u oblasti grafičkih rešenja, sa zadovoljstvom objavljuje da je osvojio tri prestižne nagrade koje dodeljuje Evropska asocijacija za zvuk i sliku (EISA). EOS 5D Mark IV je dobitnik nagrade „EISA profesionalni DSLR fotoaparat za 2017/2018, EOS 77D je proglašen za EISA DSLR fotoaparat za 2017/2018 za kućne korisnike, dok je Canon EF 16-35 mm F2.8L III USM poneo titulu EISA profesionalni DSLR objektiv za 2017/2018.

Canon

Glasovima saveta sastavljenog od urednika preko 50 međunarodno priznatih časopisa iz 20 zemalja širom Evrope, SAD i Australije, EISA je odabrala nove proizvode koji kombinuju najnaprednije tehnologije i najpoželjnije karakteristike, sa performansama koje su vodeće u svojoj klasi.

„Canon već dugo u branši prati reputacija proizvođača uređaja vrhunskog kvaliteta, koji omogućavaju korisnicima da ispričaju najbolje priče svog života tako što oslobađa njihov kreativni potencijal sa podrškom, pouzdanošću i konzistentnošću koji su im potrebni“, izjavio je Lee Bonniface, direktor marketinga grafičkih rešenja za kućne korisnike u Canon Europe. „Povratne informacije o našim proizvodima kroz nagrade, kao što su ove koje dodeljuje EISA, su veoma važne jer težimo da proizvedeno inovativna rešenja koja su vodeća u svojoj klasi i koja će omogućiti fotografima širom sveta da otkriju, zabeleže i podele njihove jedinstvene priče putem fotografija.“

Canon

U obrazloženju nagrada koje je dodelio Canon-ovim proizvodima, EISA-in žiri je naveo sledeće: EISA profesionalni DSLR fotoaparat za 2017/2018: Canon EOS 5D Mark IV Canon EOS 5D Mark IV je izbor brojnih profesionalnih fotografa širom sveta. U poređenju sa prethodnikom, Canon je značajno poboljšao kvalitet fotografija višom rezolucijom i širim dinamičkim opsegom, dok je autofokus postao osetljiviji. I video funkcija je mnogo naprednija, sa kvalitetnim 4K snimanjem i brzim autofokusom u Live view režimu. Canon EOS 5D Mark IV poseduje i inovativnu Dual Pixel Raw funkciju koja omogućava da oštrina i zamućenost pozadine budu naknadno fino podešeni. Sve u svemu, Canon EOS 5D Mark IV će ostati vodeći fotoaparat u svojoj klasi i narednih nekoliko godina.

EISA DSLR fotoaparat za 2017/2018 za kućne korisnike: Canon EOS 77D

Canon EOS 77D je preuzeo mnoge ključne karakteristike od polu-profesionalnog EOS 80D modela. CMOS senzor rezolucije 24,2 miliona piksela ima bolji dinamički opseg od svog prethodnika. Velika prednost je Dual Pixel CMOS AF koji omogućava veoma brz i gladak autofokus u Live view režimu i tokom snimanja videa. U kombinaciji sa STM ili Nano USM objektivima fokusiranje je veoma tiho. Automatsko fokusiranje pomoću tražila je takođe značajno unapređeno, sa 45 tačaka ukrštanja. Novi Digic 7 procesor je dovoljno moćan da omogući kontinualno fotografisanje (6 slika u sekundi) i Full HD video sa visokom brojem slika (1080/60p).

LCD ekran na vrhu i dugme za brzu kontrolu omogućavaju brz rad. Ostale moderne karakteristike su rotirajući ekran osetljiv na dodir i Wi-Fi, zajedno sa Bluetooth-om koji omogućava jednostavan pristup. EISA profesionalni DSLR objektiv za 2017/2018: Canon EF 16-35mm F2.8L III USM Mnogi su profesionalni fotografi dugo čekali da se pojavi Canon EF 16-35mm F2.8L III USM i nisu ostali razočarani. Bolje je izrađen od svog prethodnika i daje neverovatnu oštrinu na celoj slici, čak i pri maksimalnom otvoru blende od F2.8. Pri 16 mm nadmašuje mnoge ultra širokougaone objektive. Distorzija je mala, dok anti-refleksivni sloj veoma efikasno smanjuje pojavu duhova i odbljesak. Canon EF 16-35mm F2.8L III USM je stvoren za svakodnevnu profesionalnu upotrebu i pruža kvalitet slike koji će zadovoljiti čak i najzahtevnije korisnike.