Domaći softver iz Novog Sada koji “olakšava život” hiljadama kompanija širom sveta predstavio svoju unapređenu verziju

Da li možete da zamislite da se čitav život jedne kompanije - upravljanje projektima, raspodela zaduženja, monitoring napretka, vremenski raspored zadataka i organizacija vremena, upravljanje ljudskim resursima, komunikacija unutar tima, ali i fakturisanje i plaćanje sinhronizovano dešava u okviru samo jedne digitalne platforme?

Upravo sa ovom idejom pre deset godina u Novom Sadu osnovan je ActiveCollab, softver za upravljanje projektima. Prepoznat kao pionir na svetskom tržištu, omogućio je rešavanje više miliona radnih zadataka u više hiljada kompanija, a nedavno je predstavljena nova verzija sajta i nove opcije koje će funkcionisanje preko 50.000 velikih i malih timova dodatno optimizovati prema potrebama i značajno unaprediti njihov rad.

“Timska produktivnost i projektni menadžment su često “kamen spoticanja” u savremenom funkcionisanju jedne kompanije. Dinamike timova i metodologije vođenja projekata se često menjaju iz dana u dan. U skladu sa tim rastu i očekivanja klijenata od platforme kao što je ActiveCollab. Njihov prioritet je da budu najbolji u poslu koji obavljaju. Zato nam je važno da timovima širom sveta svakodnevno “olakšavamo život” kroz veliku uštedu vremena i kroz automatizaciju svih promena. Najznačajnija nova opcija koju smo predstavili u novoj verziji softvera je task dependencies sa funkcijom automatskog pomeranja radnih zadataka koji su uzajamno povezani i uslovljeni. To otvara čitav niz opcija za napredno upravljanje svim koracima u procesu rada” - kaže Bojan Rendulić, direktor marketinga u novosadskoj kompaniji ActiveCollab.

ActiveCollab je postala glavna globalna platforma za upravljanje projektima u kompanijama različitih industrija i veličina, od velikih timova u međunarodnim korporacijama, do startapa i frilensera. Samo neke od poznatih organizacija koje ovaj domaći softver koriste su: Apple, Nasa, Samsung, Nike, Dell, Ikea, ali i univerziteti Berkli, Princeton i Duke.

“Međunarodno tržište u kom radimo je izuzetno dinamično, a okruženje se menja preko noći. Nije bilo jednostavno da kao startap iz Srbije održimo korak sa ozbiljnim konkurencijom. Ipak, ponosni smo na to što se uspešno takmičimo i predstavljamo domaću “pamet” na globalnom terenu” - kaže Bojan.

ActiveCollab važi za jedan od najuspešnih domaćih startapa, osnovan je 2008. godine, a danas broji tim od 40 ljudi. Pored novih opcija za naprednu organizaciju posla i vođenje projekata, korisnicima je u novoj verziji softvera omogućeno da budu uključeni u sva bitna dešavanja u realnom vremenu, bez napuštanja posla na kom trenutno rade. Pored drugačijeg i atraktivnog dizajna, novi ActiveCollab sa sobom donosi mogućnost personalizacije izgleda softvera i brojna poboljšanja koja će korisnično iskustvo učiniti posebnijim.