Deset Samsung uređaja koji su živote svojih korisnika učinili jednostavnijim

Iako je tržište tehnologije ogromno i svaki korisnik ima različite potrebe, kompanija Samsung je tokom 50 godina svog postojanja uvek uspevala da iznenadi inovativnim uređajima koji su učinili svakodnevni život lakšim. U godini kada kompanija obeležava ovaj veliki jubilej, izdvajamo deset uređaja koji su u tome predvodnici.

Galaxy Note serija – najtraženiji pametni uređaj među poslovnim korisnicima

Samsung Galaxy Note serija pametnih telefona jedna je najpopularnijih na planeti. Prvi model iz ove serije predstavljen je 2011, a u godini kada slavi 50 godina svog postojanja, kompanija Samsung predstavila je novu Galaxy Note10 liniju. Po prvi put u istoriji, ovaj pametni uređaj dostupan je u dve veličine, od kojih Galaxy Note10 ima Cinematic Infinity displej od 6,3 inča, dok Galaxy Note10+ poseduje najveći displej do sada, veličine 6,8 inča.

Samsung

S Pen olovka – jedan od najprepoznatljivijih dodataka za pametne telefone na svetu

Prva S Pen olovka pojavila se sa prvim Galaxy Note uređajem i bila je dugačka 14 milimetara, imala 256 nivoa osetljivosti i koristila se za osnovne stvari, poput navigacije po uređaju. Nova, redizajnirana S Pen olovka, predstavljena sa Galaxy Note10 serijom sada pruža pregršt mogućnosti, kao što je prilagođavanja beleški i njihovo automatsko pretvaranje u digitalni tekst.

Galaxy S serija – jedna od najpopularnijih serija Samsung pametnih telefona

Kada se pojavila pre deset godina, serija Galaxy S izazvala je pravu revoluciju i usmerila budućnost pametnih uređaja. Kamera od 5 MP u to vreme je smatrana savršenom, 512 megabajta RAM memorije ostavljalo je bez daha, a na brzinu interneta od 3G niko se nije žalio. Danas ove specifikacije više ne zadovoljavaju potrebe korisnika, zbog čega su performanse poslednjeg modela iz ove serije S10 višestruko unapređene. Upravo zahvaljujući konstantnom usavršavanju, od 2010. do danas, Galaxy S serija broji nekoliko stotina miliona korisnika.

Galaxy Tablet – računar bez računara

Samsung Galaxy tableti transformisali su način na koji koristimo ove uređaje, pružajući iskustvo rada na računaru, bez računara. Prvi Galaxy tablet od 7 inča predstavljen je 2010. godine, a kompanija je od tada lansirala nekoliko modela, uključujući one sa displejem od 7,7, 8,9 i 10,1 inča. Najveći Samsung tablet, koji je bio u prodaji u paru sa S Pen olovkom, bio je Galaxy Note 10,1.

Samsung nosivi uređaji – vrhunske performanse na ruci

Baterija koja traje danima i funkcije kao što su praćenje ciklusa spavanja, potrošnje kalorija ili vežbi disanja – sve to korisnici mogu imati na zglobu svoje ruke. Uz najnovije Samsung pametne satove – Galaxy Watch, Galaxy Watch Active i Galaxy Watch Active2, moguće je obavljati pozive, slati poruke, puštati muziku i koristiti Samsung Pay uslugu. Uz klasični dizajn koji će odgovarati svakoj prilici, ovi pametni satovi mogu se povezati sa Android i iOS telefonima putem Bluetooth veze.

Televizori sa QLED tehnologijom

Samsung QLED televizori su najpoželjniji u 2019. godini. Svi sadrže HDR 10+, vrhunski format za obradu slike, koji čini svetle prizore još svetlijim, a tamne scene tamnijim, kako bi korisnici mogli da uživaju u slici bogatoj detaljima. Osim toga, pojedini modeli opremljeni su Upscaling tehnologijom na bazi veštačke inteligencije. Zahvaljujući ambijentalnom načinu rada, Samsung QLED televizori prikazuju korisne dnevne informacije, poput vremenske prognoze, ili više od 1200 umetničkih dela, koja će vaš dnevni boravak pretvoriti u pravu malu galeriju.

Samsung

3D naočare – bioskopsko iskustvo u domovima

Samsung 3D naočare omogućavaju uživanje u neverovatnim 3D HD vizuelnim prikazima u toplini doma. Ove lagane naočare prilagođenog dizajna, poboljšaće iskustvo gledanja omiljenih filmova, gotovo dva sata nakon punjenja od približno jednog minuta.

Mašina za pranje veša sa Quick Drive tehnologijom

Nova generacija Samsung veš mašina opremljena je revolucionarnom Quick Drive tehnologijom, koja drastično smanjuje vreme trajanja ciklusa, bez opadanja kvaliteta pranja. Osim što smanjuje buku i ubrzava pranje, ova veš mašina dolazi u paketu sa digitalnim pomoćnikom i Add Wash vratima, koja pružaju mogućnost dodavanja odeće u bilo kom momentu nakon početka pranja.

Ugradni kuhinjski aparati – vrhunski dizajn s high-end tehnologijom

Inovativni ugradni kuhinjski aparati, poput frižidera, rerne, indukcione ploče, aspiratora i mašine za pranje posuđa, pretvoriće kuhinju u pravi „mali kutak“ za korisnike. Zahvaljujući odvojenom protoku vazduha i preciznoj kontroli temperature, Samsung frižider sa tehnologijom Twin Cooling Plus pomaže da hrana duže ostane sveža, dok Samsung rerna sa Dual Cook tehnologijom pruža potpunu fleksibilnost sa nezavisno kontrolisanim gornjim i donjim zonama kuvanja. Korisnici sada mogu peći kolače i piletinu u isto vreme – bez mešanja mirisa.

Tastatura za Samsung tablet – transformacija tableta u laptop

U Samsung portfoliju inovativnih proizvoda nalazi se i tastatura koja transformiše Samsung tablet u laptop. Uređaj kombinuje nove tehnologije i moderni dizajn koji omogućavaju povezivanje sa tabletima putem Bluethooth veze. Prenosna tastatura ergonomski je dizajnirana tako da kucanje bude što jednostavnije i kompatibilna je sa čitavim nizom Android uređaja.