Deset godina cloud-a u Srbiji!

Za nama je još jedna, 16. po redu COMING IT konferencija koja je ove godine okupila rekordan broj posetilaca i predavača iz Srbije i regiona. U šest prepunih sala hotela Crowne Plaza u Beogradu govorilo se o aktuelnim rešenjima, studijama slučaja, predviđanjima iz sveta tehnologija za poslovanje, monitoringu i bezbednosti poslovanja iz tehnološkog, ali i iz ugla usklađenosti sa aktuelnim regulativama.

Posebnu pažnju na konferenciji izazvalo je uvodno predavanje “Humans or technology” koje je u Beograd doneo Mark Raben, SAP CTO za centralnu i istočnu Evropu. Izdvojile su se i teme o tehnologiji kontenjera, kuberneta tj. modernoj infrastrukturi za aplikacije, o Vectra-i, o poslovnim servisima kao što su rešenje za upravljanje prodajnim procesom (CRM), kao i rešenje za upravljanje poslovnom dokumentacijom i digitalizacijom poslovanja (DMS). Čitav dan je u posebnoj sali bilo priče o novostima iz SAP sveta i prvoj konverziji na S/4HANA u zemlji i regionu.

Coming

Cloud je u svom zrelom dobu sastavni/neraskidivi deo svakog poslovanja. Deset godina cloud-a u COMING-u, a ujedno i u Srbiji donelo je lepezu poslovnih rešenja koja su u formi servisa trenutno dostupni domaćim, regionalnim i svetskim kompanijama. COMING kao cloud provajder je nosilac jedinog VMware cloud verified bedža u Srbiji. Na domaćem terenu cloud se “prima” polako ali sigurno, a prema predviđanjima COMING-ovih inžinjera u narednom periodu od par godina mogao bi da se potpuno “odomaći”. Ovo priznanje je dokaz da je COMING cloud spreman za multicloud eru.

“Ovogodišnja COMING-ova IT konferencija pored veoma zanimljivih predavanja na različite teme svakako predstavlja i svojevrsni presek desetogodišnjice egzistiranja cloud-a u Srbiji. Mi kao kompanija sa kojom je cloud ušao na velika vrata na ove prostore smo veoma ponosni na to kako je isti prihvaćen od strane domaće privrede.”– izjavio je Zoran Došlić, izvršni direktor kompanije COMING.

Coming

Više o predavanjima održanim na 16-oj COMING IT konferenciji možete saznati na ovom link-u.