Dell predstavlja novi kampus i centar podataka sa rešenjima za umrežavanje

Kompanija Dell je proširila svoj portfolio rešenja za umrežavanje kako bi usmerila rastuće kompleksnosti u kampusu i astronomske opsege zahteva u centru podataka. Nova jedinstvena arhitektura kampusa sa podrškom novog Dell C9010 Networking Director i njegovog pratioca C1048P Rapid Access Node. U centru podataka, debitovao je Dell Networking S6100-ON, kombinujući više stope povezivanja, modularnost i otvoreno umrežavanje pružajući veću fleksibilnost.

„U kompaniji Dell imamo holistički, end-to-end pristup umrežavanju, od povezivanja skladištenja i opterećenja servera zajedno u centru podataka, pa sve do povezivanja desktop i mobilnih uređaja u kampusu. Uzbuđeni smo zbog novih proizvoda, mogućnosti i nivoa jednostavnosti i fleksibilnosti kako bismo pomogli svojim klijentima da se spreme za budućnost“, izjavio je Tom Burns, potpredsednik i generalni direktor kompanije Dell Networking and Enterprise Infrastructure. „Univerzitet u Pizi ima odličnu saradnju sa kompanijom Dell tokom poslednjih nekoliko godina kako bi se rasporedila future-ready rešenja. Verujemo da je nova platforma C9000 vrlo inovativna i da će nam pomoći kako bismo bolje upravljali kampusom mreže i značajno smanjili administrativne poslove", izjavio je Mauricio Davini, CTO, IT centra Univerziteta u Pizi.

Nova kampus arhitektura umrežavanja: Uz podršku novog Dell Networking C9010 Networking Director i C1048P Rapid Access Nodes

Dizajnirana za srednje i velike kampuse, uz poboljšanu skalabilnost u kombinaciji sa jednostavnim upravljanjem, nova arhitektura kampusa pruža jednostavnije upravljanje od pristupanja do jezgra. Ono obezbeđuje jednu tačku kontrole za kvalitet usluge, nove verzije softvera, kao i programiranje softverski definisanih atributa. Osim toga, kroz upotrebu standardnih protokola, nova arihtektura kampusa može se pokrenuti koristeći postojeće investicije Dell kampusa, ponovo primenjujući Dell Networking prenosnike N serije kao pristupne čvorove.

C9010 Networking Director je sledeća generacija multi-rate modularnih prenosnika i to je prva platforma zasnovana na novoj Dell arhitekturi mreže kampusa. Pruža optimalnu prilagodljivost do 4.000 virtuelnih portova upravljanih centralno, fleksibilnost sa podrškom od 10Gb i 40Gb Etherneta, opciju tool-free nadogradnje na 100GbE u budućnosti kako bi rastuće potrebe za protokom bile zadovoljene. Za početno raspoređivanje, C9010 može biti postavljen kao tradicionalna kampus switching platforma bez Dell Networking C1048P Rapid Access Node, služi kako bi formirala zastarele switching platforme u električne ormare. Prava snaga C9010, međutim, dolazi u paru sa C1048P Rapid Access Node omogućujući novi nivo jednostavnosti i skalabilnost u kampusu. Dell Networking C1048P podržava C9010 Networking Director i pruža veću snagu Etherneta i pristup korisniku, kao i ponovno povezivanje na C9010. C1048P može biti raspoređen samostalno ili u sklopu konfiguracije, i može se uvesti u svakom trenutku u novoj arhitekturi, a održavanje i rad su jednostavniji. Za pojačanu zaštitu investicija, prenosnici N serije kompanije Dell, unutar sadašnjeg okruženja potrošača mogu postati pristupni čvorovi preuzimanjem softvera ubrzo nakon lansiranja.

Novi Dell Networking S6100-ON Multi-Rate Modular In-Rack Switch

Kao najnoviji dodatak S serije prenosnika centra podataka, Dell Networking S6100-ON kombinuje multi-rate povezivanje sa određenim nivoom modularnosti i otvorenog umrežavanja savršenog za operatore centra za obradu podataka koji traže maksimalnu fleksibilnost i kontrolu. Kroz više proširenih modula, korisnici su fleksibilni da pruže različite kombinacije brzine portova, u rasponu od 10 do 100 GbE, sa oba QSFP28 i CXP port za fleksibilniji raspored. Sa povećanjem gustine, performansi, fleksibilnosti i jednostavnijim upravljanjem, Dell S6100-ON je idealan za virtuelizaciju, cloud sisteme i velike podatke koji su postali osnovni elementi za future-ready preduzeća.