Dell predstavio prvi 2u1 laptop računar sa dijagonalom ekrana od 17 inča

Kompanija Dell predstavila je novu liniju Inspiron 2u1 laptop računara na sajmu Computex 2016, najvećoj smotri za IT trgovinu u Aziji.

Zvanično press saopštenje

Nova Inspiron serija laptop računara dolazi sa širokim izborom procesora i mogućnostima za konfiguraciju, a kao velika novost je i predstavljanje prvog na svetu 2u1 laptop računara s dijagonalom ekrana od 17 inča1, modela Inspiron 17 7000 2u1. Pored ovog modela, tu je i Inspiron 5000 2u1 računar sa dijagonalama ekrana od 13 i 15 inča, koji poseduju veliki broj novih opcija uključujući SSD disk, tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem i infracrvenu kameru.

„Zahvaljujući novoj Inspiron 2u1 liniji proizvoda, korisnici mogu raditi gde god žele i kreirati sadržaje kakve žele. Kompanija Dell je zadovoljna kada svojom inovativnom tehnologijom pomaže da zamisli korisnika postanu stvarnost. Upravo nas naši korisnici inspirišu i u skladu sa tim nastavićemo sa inovacijama”, izjavio je Ray Wah, potpredsednik Consumer Product Marketing odeljenja kompanije Dell.

Inspiron 7000 2u1: Prvi 2u1 uređaj sa ekranom dijagonale 17 inča

Inspiron 7000 2u1 dijagonale 17 inča kombinuje sjajan dizajn i visoke performanse za koje je zaslužan Intel® CoreTM procesor šeste generacije. Šarka koja se može podesiti u rasponu od 360 stepeni, maksimalno prilagođava uređaj korisniku: laptop za izradu dokumenata u word formatu, tent za rad na prezentacijama, uspravan položaj za streaming filmova iIi tablet za praćenje društvenih mreža. Opcije koje se kod većine modela smatraju naprednim, u slučaju serije 7000 predstavljaju standard. Reč je o ekranu sa FHD rezolucijom i širokim uglom gledanja, tastaturi sa pozadinskim osvetljenjem, kao i infracrvenoj kameri čiji je sistem Windows Hello koji korisnicima omogućava da se uloguju samo pogledom u kameru. Precizni touch pad garantuje tačno prikazivanje i prepoznavanje pokreta, Waves MaxxAudio® Pro audio softver omogućava neverovatno multimedijalno iskustvo, a 802.11ac wireless sistem pruža veću brzinu za pretraživanje interneta, streaming i video razgovore.

Inspiron 7000 2u1 koristi opcijski USB Type C adapter kompanije Dell koji poseduje portove za HDMI i VGA ekrane, eternet konekciju i USB 3.0 port za eksterne hard diskove, štampače i skenere. Dostupni Dell Power Companions mogu se povezati putem USB Type C porta, pružajući do pet dodatnih sati trajanja baterije. Nova linija Inspiron laptop računara Inspiron 5000 2u1 modeli poseduju novi dizajn i širokougaoni ekran sa FHD rezolucijom. Serija 5000 pruža veliki raspon opcija koje omogućavaju lakše korišćenje. Infracrvena kamera funkcioniše uz pomoć Windows Hello sistema prepoznavanja lica, što omogućava logovanje pogledom u kameru. Tastatura sa pozadinskim osvetljenjem olakšava rad u prostorima sa prigušenim svetlom, dok pristupačni SSD disk omogućava produženo trajanje baterije i poboljšava otpornost na udarce u poređenju sa konvencionalnim HDSS uređajima. Kompaktna veličina od 13 inča i mala težina čine ga idealnim za svakodnevna putovanja, dok verzija koja poseduje ekran dijagonale 15 inča poseduje 40 odsto više prostora na ekranu što omogućava rad na više projekata odjednom, ili uživanje u filmu sa porodicom i prijateljima. Inspiron 5000 2u1 sa FHD ekranom dijagonale 13 inča, težak je 1,62 kg, a modeli koji poseduju dijagonalu ekrana dužine 15 inča (1920 x 1080) teže samo 2,08 kg. Zahvaljujući True-life LED Touch ekranu sa pozadinskim osvetljenjem, kao i do 16GB dualnoj DDR4 memoriji, idealni su za korisnike kod kojih je uvek aktivno više aplikacija odjednom.

Novi laptop računari serije Inspiron dijagonale dužine 15 i 17 inča su vešto dizajnirane, svestrane mašine sa brojnim opcijama procesora brzih performansi. Mogućnost ugrađivanja infracrvene kamere dostupna je za 15” FHD touch Intel®/ 15” AMD model. Moguća su i brojna druga proširenja ovog modela kao što su: ugradnja DVD čitača, Blu-ray čitača, kao i dodatne memorije. Izuzetno je atraktivan, a na korisnicima je da odaberu jednu od sedam sjajnih boja kućišta.