Dejan Turk, generalni direktor Vip mobile i A1 Slovenija - SAM menadžer godine

Beograd, 13. decembar 2018. godine – Srpska asocijacija menadžera (SAM) tradicionalno već sedmu godinu za redom, dodelila je sinoć „Godišnje nagrade SAM-a“ najboljima u Srbiji. Dejan Turk, generalni direktor/CEO kompanija Vip mobile i A1 Slovenija dobitnik je prestižnog priznanja u kategoriji „Menadžer godine“. U konkurenciji pet kandidata, za ovo priznanje nominovani su ljudi koji su prepoznati kao osobe od integriteta i ugleda, i koji su u 2018. godini ostvarili posebne poslovne rezultate.

VIP Mobile

„Poslovna organizacija će biti uspešna ako se kreira atmosfera u kojoj svaki član tima ima slobodu da iznese svoje najbolje ideje, pokaže svoj puni stručni kapacitet i iskaže svoje veštine i talenat. Dobar menadžer mora ličnim primerom da kreira model očekivanog ponašanja i podstiče atmosferu poverenja, slobode i zajedništva. To su vrednosti kojima se rukovodim privatno i u okviru kompanije koju vodim.’’ izjavio je Dejan Turk, generalni direktor/CEO kompanija Vip mobile i A1 Slovenija.

VIP Mobile

Dejan Turk je, inače, rukovodeći tadašnjim Si.mobilom (danas A1 Slovenija), proglašen za Menadžera godine 2009. od strane Slovenačke asocijacije menadžera tako da je verovatno jedini menadžer u regionu koji je osvojio ovo priznanje u dve zemlje.

Od dolaska Dejana Turka na čelo Vip-a 2014. godine, ovaj operater beleži održivi rast koji se ogleda u povećanju prihoda i konstantnom porastu broja korisnika i tržišnog učešća. Vip je predvodnik inovacija na tržištu Srbije i prepoznat je kao jedna od najaktivnijih kompanija u sferi društveno odgovornog poslovanja koja podržava mlade, ugrožene grupe stanovništva, sport i kulturu. Kao prva Family Friendly kompanija u Srbiji, Vip brojnim merama podržava zaposlene i roditelje da svoje karijere usklade sa porodičnim životom.

Prestižna godišnja priznanja SAM dodeljuje menadžerima, kompanijama, pojedincima i inicijativama koje se zalažu za unapređenje poslovnog okruženja, afirmaciju i promociju menadžerske struke, za održivo etičko i društveno odgovorno poslovanje, razvoj liderstva među mladima, kao i za bolji život svih građana u celini.