Danas je poslednji dan Voxxed Days Belgrade konferencije

Preko 800 pasioniranih programera, startapera, IT biznismena i onih koji tehnologiju doživljavaju kao istinski zanimljivu, od 28. do 30. septembra posetilo je VoxxedDays Belgrade konferenciju​, najveći i najinspirativniji IT događaj u regionu. Na oduševljenje okupljenih, preko 90 priznatih IT stručnjaka iz renomiranih svetskih kompanija​ poput Amazona, Google-a, Pixara, JetBrains­a, Atlassian­a, RedHat­a, Pivotal­a, Yammer­a i IBM­a održalo je predavanja o brojnim ‘vrućim’ IT i biznis trendovima u okviru čak četiri paralelne trake!

Voxxed Days

Voxxed dane u Beogradu otvorio je čuveni Scott Amyx – jedan od 10 najboljih svetskih predavača u 2015. godini i dobitnik Cloud&DevOps nagrade za 2016. U okviru niza predavanja i panela koje je održao objasnio je zašto smatra da će IoT tehnologije imati ključnu ulogu u transformaciji sveta kakav znamo danas. O neverovatnim načinima kojima se podstiče kreativnost u Pixaru govorio je Antoni Kristov, globalni umetnički direktor ove kompanije, poznat i po crtanom filmu WALL•E, dok je Karolina Lewandowska predstavila ‘flat’ organazacionu kulturu njene kompanije Google, kojom se povećava inovativnost i povezanost.

Voxxed Days

Prisutni su još slušali i o nesvakidašnjim pristupima virtualnoj realnosti, chatbotovima, nepravednoj zapostavljenosti hardverskih u odnosu na softverske startape, ‘clean’ kodu, brojnim programskim jezicima, programirali i učili nove veštine u okviru radionica. Radionice iz robotike bile su organizovane i za najmlađe posetioce, koji su paralelno mogli da uživaju u Lego svetu robotića.

Po rečima učesnika i predavača, kvalitetu izabranih tema i organizaciji, Voxxed Days Belgrade konferencija Srbiju je pozicionirala na mapu najvećih tehnoloških događaja u Evropi. Heapspace zajednica, organizator Voxxed Days konferencije, planira da ovaj trend nastavi pa su pripreme za treći Voxxed Days Belgrade već započele.