Cooler Master Notepal X-Lite II

Jednostavno postolje sa ugrađenim 140mm ventilatorom. Za razliku od USB hub modela, ovaj nema dodatne USB portove (iako ima jedan pass-through na raspolaganju) kao ni kontrolu obrtaja ventilatora. Ipak, performanse hlađenja su dobre kao i cena, tako da zaslužuje preporuku.

Cooler Master NotePal serija periferija je dobro poznata vlasnicima laptopova koji traže stabilno i čvrstom postolje sa opcijama za hlađenje. Ovaj proizvođač je bio i jedan od prvih koji je obratio pažnju na pitanje hlađenja laptopova i već imamo više generacija NotePal-ova koje smo mogli da testiramo i konstatovali smo da se radi o verovatno i najboljim takvim uređajima na tržištu. Model X-Lite II smo već mogli da vidimo, u USB-Hub verziji, a sada na red dolazi i obična varijanta, berz ugrađenog hub-a. Generalno, uz nešto manju cenu, performanse su veoma slične i neće biti nekih velikih razlika u samim performansama.

Ključne karakteristike

  • 140mm ventilator
  • Dobro hlađenje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 330 x 251.2 x 28.2mm
  • Težina: 795g
  • Hlađenje: 140 x 15mm ventilator, 1400 ± 150 RPM, 46.8CFM, 21 dBA

Cooler Master X-Lite II R9-NBC-XL2E-GP

Ovaj NotePal model je osnove dimenzija 330x251.2 mm što odgovara laptop modelima dijagonale ekrana od 15.6". Veoma je jednostavne konstrukcije ali i prepoznatljivog dizajna i već je na prvi pogled jasno da se radi o Cooler Master modelu. Postolje je tanko i većim delom napravljeno od plastike, dok je gornja ploča cela od aluminijima koji je celom površinom ima otvore kružnog oblika, što omogućava odličan protok vazduha. Za postolje je bitno da stoji čvrsto na podlozi, a ovo ima gumirane stope sa donje strane koje to i omogućavaju. Jedino nam je zafalilo što sa prednje strane nema ivice koja bi laptop držala u mestu, no pošto i laptopovi imaju gumirane stope sa donje strane tako da će se teško desiti da sklizne.

Postolja su takođe bitna i zbog dobijanja ugla nagiba koji je udobniji za duži rad, a tu pomažu dve stope sa zadnje strane kojima se podiže zadnji deo postolja. U unutrašnjosti kućišta se nalazi i poveći 140mm ventilator, sa maksimalnim brojem obrtaja od 1400 RPM-a, što je dovoljno za sasvim pristojan protok vazduha od skoro 50 CFM-a, uz buku od samo 21dBA, što je dovoljno tiho da neće ometati rad. Za razliku od USB hub modela, kod ovoga nema kontrole broja obrtaja, već uvek radi na maksimumu. Što se napajanja tiče, tu je jedan kabl sa USB pass-through konektorom, tako da se može priključiti neka periferija preko njega, kada se bude povezao na slobodna USB port laptopa.

Rezime

Ovakvo postolje će dobro doći onima koji traže malo udobniji položaj za rad na laptopu, uz mogućnost da kada je potrebno, uključe i ventilator koji će dobro ohladiti laptop sa donje strane, uz zanemarljivu buku. Cena ovog postolja nije visoka, i biće odličan izbor za one sa plićim džepom. NotePal je već veoma prepoznatljivo ime i u pitanju su sjajna postolja koja pokrivaju razne namene, a ovaj model iako nema ugrađeni USB hub i dalje treba uzeti u obzir.

Conclusion

This stand will come in handy to those looking for a more comfortable position to work on a laptop, with the possibility that, when necessary, include a fan that will cool the laptop right on the bottom with negligible noise. The price of this stand is high and will be a great choice for those with small budget. NotePal is already recognizable brand and these are great stands for a variety of purposes, and this model should be considered although there is no built-in USB hub.

Testirani proizvod je uzorak.

Cooler Master ustupio: Cooler Master Notepal X-Lite II R9-NBC-XL2E-GP
zvanični sajt: coolermaster.com