Choiix POWER FORT 5.5 Whrs

Choiix je brend Cooler Mastera koji predstavlja osveženi, moderan dizajn i gadgete raznih namena. Imali smo priliku da testiramo eksternu bateriju odličnih karakteristika, gde je jedina zamerka to što u odnosu na kapacitet i nije tako malih dimenzija.

Choiix je brend koji postoji u okviru dosta poznatijeg Cooler Master-a, a koji drži razne periferije, među kojima su i prenosne baterije. Ima sve više mobilnih uređaja koji često ostanu bez napajanja u bitnom trenutku, pa se sve više kupaca odlučuje da nabavi neku od baterije pomoću koje mogu da lako napune telefon ili neki drugi uređaj u pokretu. Choiix ima u ponudi dosta modela, a na testu se našao POWER FORT 5.5Whrs, odnosno model kapaciteta baterije od 1500mAh, što baš i nije veliki kapacitet, ali će svakako biti zgodan i pri ruci kada zatreba dopuniti telefon na primer.

Ključne karakteristike

  • Elegantan i atraktivan dizajn
  • Kvalitetna izrada

Utisak kvare

  • Za ove dimenzije, vrlo mali kapacitet baterije

Specifikacija

  • Kapacitet: 1500mAh / 5.5Whrs
  • Konekcije: USB, Mini USB

Choiix POWER FORT 5.5 Whrs

Ovaj model je smešten u kućište dimenzija 98 x 48 x 16 mm, i teži oko 60g, tako da staje bez problema u džep pantalona. Baterija je crne boje, sa glossy površinom sa gornje strane, a u ponudi je i varijanta bele boje. U pakovanju stižu dva USB kabla (sa MicroUSB i Mini-USB konektorima), kao i mekana futrola za nošenje, što je prilično korisno, pošto se neće tako lako ni brzo pohabati. Primetili smo da baterija ima i prorez za kačenje trake za nošenje, što je korisno, mada u suštini i nije toliko mala da će se nositi sa trakom oko zgloba. U svakom slučaju, i dalje mislimo da su dimenzije kućišta prilično velike za 1500mAh.

Na sebi, ovaj model ima samo jedan taster koji ima funkciju uključivanja baterije i početka punjenja eksternog uređaja. Postoje i statusna dioda koja je sakrivena u logou proizvođača, a koja će jednostavno pokazati preostali kapacitet baterije. Od konektora, na raspolaganju su jedan Mini USB port (za punjenje same baterije) i jedan USB port regularnih dimenzija, za dopunjavanje eksternih uređaja. Za puni ciklus punjenja baterije je potrebno oko 3h, što nije loše znati, a proizvođač navodi da je baterija takva da će izdržati oko 300 ciklusa punjenja a da kapacitet ne padne ispod 85%.

Rezime

Ono što je bitno je to da je USB izlaz deklarisan na 1A, što je dovoljno za većinu prenosnih uređaja, ali ne i za tablete koji su obično na 2A i više. Kapacitet od 1500mAah će biti dovoljan za jedno rezervno punjenje prosečnog mobilnog telefona, a kako smo videli neke novije modele eksternih baterija sličnog kapaciteta i dosta kompaktnijih dimenzija, to je ujedno i jedina zamerka na ovaj model. Choiix je ime koje povezujemo sa atraktivnim dizajnom i visokim kvalitetom izrade, a to se i ovoga puta pokazalo.

Conclusion

USB output is rated at 1A, which is sufficient for most portable devices, but not for the 2A tablets. 1500mAh capacity will be sufficient to charge a spare battery of an average mobile phone, but as we have seen newer models of external batteries with similar capacity and compact dimensions, that is also the only objection related to this model. Choiix is the name associated with an attractive design and high build quality, which has been proved one more time.

Testirani proizvod je uzorak.

Pin Computers ustupio: Choiix POWER FORT 5.5 Whrs
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.