Chieftec GPF-250P - čista egzotika

Kompanija Chieftec osvežila je svoj aktuelni portfolio napajanja sa par egzotičnih rešenja, među kojima se posebno izdvaja model GPF-250P – izvor snage od 250W namenjen malim, takozvanim TFX kućištima. Da budemo jasniji ovo je napajanje dizajnirano za manje zahtevne kancelarijske i kućne mašine, ali to ne znači da je manje izdržljivo od onih snažnih rešenja namenjenih za profi PC i gejming mašine, šta više GPF-250P napajanje je opremljeno isto tako moćnim tehnološkim rešenjima koje rad za PC-jem čine stabilnim i komfornim.

Chieftec GPF-250P

Kod ovog napajanja nema neke velike filozofije. Isto je urađeno apsolutno po TFX standardu tj. ima dimenzije od 175 x 86 x 65 mm i “paše” u apsolutno sva TFX kućišta. Nije male težine, što jasno govori kako je Chieftec vodio računa o komponentama koje je implementirao u isto. Dobru elektroniku prati i skup vrhunskih tehnoloških rešenja među kojima se izdvajaju UVP (Undervoltage protection), OVP (Overvoltage protection), SCP (Short-circuit protection), OPP (Overload protection) i AFC (Automatic Fanspeed Control). Napajanje hladi ventilator prečnika 80mm, a kao i sva napajanja ovog tipa i GPF-250P nije modularnog tipa.

Zanimljiv podatak vezan za ovo napajanje je da je isto jedno od energetski najefikasnijih u svojoj klasi, kao i da nosi 85% Bronze certifikat koji ima još samo nekoliko napajanja u ovoj kategoriji. U osnovi spada i među tiša napajanja, a što je jako važno leko se održava. Chieftec GPF-250P napajanje je već neko vreme prisutno na domaćem tržištu i može se nabaviti po više nego korektnoj ceni.

Zahvaljujemo se:

List Online Shop, Cara Dušana 212, 011/3535555

Preporučena maloprodajna cena (jul 2016): oko 40€

list.rs