Chieftec Flyer FI-02BC-U3-200

Još jedno od vrlo popularnih Mini-ITX kućišta koje se mogu pronaći kod nas, ovoga puta Chieftec Flyer model. Ovaj model dolazi sa ugrađenim 250W napajanjem i prostorom za dva hard diska i Slim optiku, uz dosta dobar kvalitet izrade i povoljnu cenu.

Čini se da gotovo nema proizvođača kućišta koji nije već ponudio par modela u Mini-ITX kategoriji, koja je postala veoma popularna u poslednje vreme. Sada se može napraviti stvarno sjajna konfiguracija koja će biti kućni multimedijalni centar ili računar koji će se koristiti za posao, a da stane u stvarno impresivno male dimenzije koje ovaj format ima. Chieftec u Flyer seriji ima odlična kxućišta koja ne koštaju mnogo, a donose sada već prepoznatljivi kvalitet zbo koga je ova kompanija uvek popularna kod kupaca.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan i minimalistički dizajn
  • Podržava Mini-ITX matične ploče
  • Odličan kvalitet izrade
  • Ugrađeno napajanje
  • Prostor za Slim optiku

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Mini-ITX
  • Uređaji: interno 1x 5.25" Slim, 3.5" x1, 2.5" x1
  • PCI ekspanzija: 1x Low Profile
  • Napajanje: 250Watt TFX Powersupply (GPF-250P)
  • Dodatno: 2x USB3.0, Mic-in, Audio-out, 36in1 USB 2.0 Cardreader
  • Dimenzije: 265mm x 90mm x 270mm (6.45 Liter)

Chieftec Flyer FI-02BC-U3-200

Očekivano, kućište je dosta kompaktnih dimenzija od svega 265x90x270 mm i može stajati u desktop položaju ili uspravno kao mini-Tower. Spolja je najvećim delom u crnoj boji, dok plastična maska sa prednje strane ima srebrni okvir i horizontalnu liniju koja je deli na pola. Odmah vidimo par detalja, prvo da su napred USB 3.0 portovi i 3.5mm audio konektori, da ima prostora za ugradnju Slim optičkog uređaja, ali i to da je ugrađen čitač memorijskih kartica koji prepoznaje čak 36 različitih formata! Napred su i Power i Reset tasteri sa statusnim diodama, dok su otvori za ventilaciju sa svih strana.

Unutar kućišta se nalazi instalirano TFX napajanje snage 250W, karakterističnog oblika koji odgovara kućištu ovih dimenzija. Model ove snage će biti sasvim dovoljan za većinu standardnih Mini-ITX konfiguracija, stim što savetujemo da se dobro pogleda preporuka proizvođača kada je u pitanju procesor. Prostora unutra nema baš puno, ali svakako dovoljno da stanu jedan 3.5" i 2.5" hard disk, kao i optički uređaj Slim formata, što je sasvim dovoljno za Mini-ITX konfiguraciju. Za upgrade, dostupan je samo jedan PCI slot i to Low-Profile formata, tako da to svakako treba imati na umu prilikom planiranja konfiguracije.

Rezime

Jedna stvar koju ipak zameramo jeste to da ovaj model nema mogućnost ugradnje ventilatora, uprkos činjenici da se ne očekuje da se Mini-ITX konfiguracija mnogo greje. Kućište je kvalitetne izrade, solidnog finiša i dopadljivog dizajna, sa 250W napajanjem koje nije mnogo bučno, uz dovoljno prostora da se smesti jedna prosečna Mini-ITX konfiguracija sa jednom Low-Profile karticom. Nema tačnih podataka o maksimalnoj visini CPU kulera, no većina Box varijanti i modeli niskog profila će stati bez problema. Chieftec u svojoj ponudi već ima par kućišta ovog formata, a Flyer FI-02BC-U3-200 je svakako model sa odličnim odnosom cene i kvaliteta, tako da ga treba uzeti u obzir prilikom kupovine.

Conclusion

The model has no possibility to add a fan, despite the fact it is not expected that the Mini-ITX configuration heat too much. The case is well built, characterized by a solid finish and sleek design with a 250W power supply that is not noisy, with plenty of space to put an average Mini-ITX configuration with a Low-Profile card. There is no accurate data on the maximum height of CPU cooler; however, most Box variants and low profile models will fit without a problem. Chieftec offers several cases of this format, and Flyer FI-02BC-U3-200 is a model available at affordable price, so it should be taken into account.

Testirani proizvod je uzorak.

EWE Comp ustupio: Chieftec Flyer FI-02BC-U3-200
maloprodaja: List Computers, Nemanjina 32, 011 / 3619192 ili 011/ 2642096
zvanični sajt: List Computers