Chieftec ELP-700S napajanje - jedno od najefikasnijih u svojoj klasi

Prilikom sklapanja računara najviše muka zadaje izbor napajanja/izvora od koga zavisi ne samo stabilnost računara, već i njegova bezbednost i zaštita od raznoraznih strujnih udara i oscilacija u naponu. Kompanija Chieftec definitivno spada među najveće proizvođače napajanja na svetu i ime je iza koga stoje ne samo sjajna rešenja, već i neverovatno raznovrsna ponuda po kojoj je brend i postao poznat. Jedna od poslednjih inovacija na ovom polju koju je Chieftec predstavio dolazi u vidu modela iz ELEMENT familije koja spaja spaja inovativnost, visoke radne performanse, visok kvalitet izrade i zavidan stepen energetske efikasnosti svih dostupnih rešenja.

ELP-700S je napajanje koje u svakom pogledu veliča ELEMENT seriju napajanja i specifično je po tome što u svojoj klasi predstvalja izbor sa najvišim mogućim stepenom energetske efikasnosti. Upravo zbog toga ovo napajanje je idealno za ozbiljnije PC multimedijalne mašine, zahtevne desktop računare, pa čak i neke srednje zahtevne gejming mašine. Odlikuje se izlaznom snagom od 700W i veoma, veoma tihim radom, tako da se sa njim u paketu dobija ultra silent desktop računar i mir u bilo kom okruženju. Napajanje je opremljeno najkvalitetnijim mogućim komponentama i velikim ventilatorom (12 cm) koji može da radi u više radnih režima. Nije modularnog tipa, međutim kablovi sa kojima raspolaže lako se mogu uvezati čime se dobija željeni protok vazduha u kućištu, tj. smanjuje se površina koju kablovi pokrivaju.

ELP-700S napajanje je okićeno brojnim certifikatima, među kojima su svakako najvažniji oni vezani za energetsku efikasnost i sam kvalitet u radu. Efikasnost od čak 85% jasno govori o kvalitetu ovog napajanja, kao i RoHS i ErP certifikati koje nosi jako mali broj napajanja u ovoj klasi. Samo napajanje je izvedeno u PS II formatu i nosi sve ATX 12V 2.3 specifikacije – od A do Š. Opremljeno je najnaprednijim tehnološkim rešenjima poput: UVP (Undervoltage protection), OVP (Overvoltage protection), SCP (Short-circuit protection), OPP (Overload protection) i AFC (Automatic Fanspeed Control), a proizvođač ga je kreirao tako da se veoma jednostavno i montira.

U toku rada ELP-700S napajanje se pokazalo kao jedno od najefikasnijih u svojoj klasi. Stabilnost i pouzdanost su mu najjače strane, ali i tišina koju odaje u radu. Ovaj izvor se montira za svega par minuta i što je jako važno poštuje sve specifikacije navedene u uputstvu. Testovi napona i otpora su bili u granicama očekivanih, a sva tehnološka rešenja implementirana u ELP-700S napajanje su radila posao besprekorno. Sjajna stvar je i činjenica da čak i pri maksimalnom opterećenju ovaj izvor ostaje savršeno tih i miran, što je svakako dodatna vrednost koju nudi. Za ono što nudi i cena mu je više nego korektna, tako da kome treba ozbiljno dobro napajanje više srednje klase od ELP-700S rešenja u ovom momentu neće naći bolje.

Cena (sa PDV-om): 8.799,00 dinara

Kontakt: List