CeBIT 2016 donosi pregršt inovacija koje nikog neće ostaviti ravnodušnim!

Svetski događaj broj 1 u oblasti digitalne privrede CeBIT 2016 koji se tradicionalno održava u Hanoveru od 14. do 18. marta prikazaće rešenja iz svih oblasti IKT industrije, a akcenat će biti na digitalizaciji koja danas prisutna u svim granama industrije i ključni je pokretač za inovacije u poslovnom i društvenom okruženju, kao i na startap kompanijama koje na CeBIT donose sasvim novu energiju i pregršt ideja.

Zvanično press saopštenje

Vodeća tema sajma CeBIT 2016 biće “d!conomy: join – create – succeed”. U fokusu su ljudi i njihova uloga donosioca odluka i aktera koja ih stavlja direktno u središte procesa digitalne transformacije. Digitalizacija pogađa svaku oblast biznisa i društva. Kompanije koje žele da prežive u sve više dinamičnom i turbulentnom poslovnom okruženju, moraju da koriste prednosti koje digitalizacija nudi, a inspiraciju i odgovore kako da to učine mogu pronaći upravo na CeBIT-u.

CeBIT 2016 Internet of Things, cloud tehnologija i IT sigurnost su teme koje će podjednako biti aktuelne na sajmu. Prvi put na CeBIT-u će jedan od najznačajnijih partnera biti cloud provajder. Salesforce World Tour manifestacija zauzeće halu 23, a uzbudljivo će biti i u ostalim halama jer se na CeBIT vraćaju ključni IT igrači IBM, Microsoft, Vodafone, INTEL, Huawei, ZTE, Deutsche Telekom, Datev, Software AG, SAP.

Zemlja-partner biće Švajcarska, visoko-tehnološka nacija koja znatno ulaže u istraživanje i razvoj u oblasti informacionih tehnologija. Brojna inovativna rešenja i ideje biće prezentovane na CeBIT-u, a svakako jedna od zanimljivijih tema biće biohakovanje. Bogatu ponudu sajma upotpuniće i konferencijski program na čelu sa vodećom IKT konferencijom CeBIT Global Conferences sa preko 200 visokokvalitetnih govornika iz poslovnog sveta, politike i nauke.

Verovatno najuzbudljivija zona na CeBIT-u i hala koju sigurno nijedan posetilac neće zaobići jeste hala 11 u kojoj će se naći preko 350 start-up kompanija. Startapi sada zauzimaju stalno mesto u srcu CeBIT-a u okviru nove platforme SCALE11 koja u potpunosti pruža podršku startap ekosistemu kroz niz „pitching“ sesija, forume, radionice i “speed-dating” susrete između startap kompanija i ključnih IT igrača.

“CeBIT Welcome Night” je još jedna novina na sajmu. Ove godine prvi put u istoriji CeBIT-a gosti iz celog sveta biće svečano dočekani na večernjem otvaranju sajma na hanoverskom sajmištu. Tradicionalna ceremonija otvaranja CeBIT-a nedeljom je sada prošlost. Organizatori će sajam zvanično otvoriti u ponedaljak uveče, 14. marta u 18.30h dok će nemačka kancelarka Angela Merkel svoju tradicionalnu rutu kroz sajam imati sutradan. „Očekujemo više od 2.000 gostiju u hali 9 na ceremoniji otvaranja. Nakon svečanog dela večeri imaćemo još dosta vremena za umrežavanje i druženje tokom cele večeri na sajmu“, izjavio je Oliver Frese, predsednik CeBIT-a.

Srpke kompanije na CeBIT-u:

Srbiju će na CeBIT-u ove godine predstavljati 6 kompanija: Geneko iz Beograda, HCP iz Kruševca, Galeb Grupa iz Šapca, kao i tri kompanije iz Novog Sada: startap ARS Embedded Systems, DunavNET i FSD koji je prošle godine nastupio na CeBIT-u kao prvi samostalni izlagač iz Srbije u oblasti softvera i ugovorio značajne poslove.

CeBIT 2016 biće otvoren za posetioce od ponedeljka, 14. marta do petka 18. marta i ugostiće u ovih pet dana preko 4.000 izlagača i 220.000 posetilaca.