Canyon CNR-MIC2

Isprobali smo Canyon mikrofon koji je malo neobične ali vrlo praktične konstrukcije, sa dugačkim postoljem koje je savitljivo i može se postaviti u bilo koji željeni položaj. Dobar izbor za one kojima headset nije potreban.

Canyon je kompanija koja odnosom kvaliteta i cene zauzima odličnu poziciju na tržištu, a u svom programu ima impresivan broj različitih uređaja i periferija. Ovom prilikom smo na testiranje dobili desktop mikrofon, što se ne dešava baš tako često pošto se čini da headsetovi preuzimaju tržište. Ipak, ima i dalje korisnika kojima treba nešto bolji mikrofon za snimanje i neku amatersku produkciju zvuka, a koji još nisu u prilici da investiraju u neku ozbiljniju opremu. Svakako da ovaj mikrofon neće lako zameniti neku profesionalno rešenje, no za one manje zahtevne je odlična prilika da dobiju malo kvalitetniji zvuk.

Ključne karakteristike

  • Fleksibilno i dugačko postolje
  • Dosta dobar kvalitet zvuka
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: 3.5mm stereo
  • Osetljivost: -58 dB
  • Frekventni opseg: 30Hz - 16kHz

Canyon CNR-MIC2

Na prvi pogled, ovaj mikrofon nas malo podseća na stonu lampu, i nije isključeno da su dizajneri upravo tu i pozajmili inspiraciju. Postoji baza koja je nešto veće površine i težine (da se mikrofon ne bi lako prevrnuo), pomalo neobično 15.5cm dugačko postolje i na njegovom kraju i sam mikrofon. Postolje je veoma fleksibilno, i praktično se može postaviti u bilo koji položaj, što je uvek zgodna opcija. Kvalitet izrade je solidan, a mat crna plastika deluje prilično neupadljivo i sigurno je da neće privući puno pogleda, ali zato ni otisaka prstiju niti prašine.

Na bazi možemo videti On/Off taster kojim se jednostavno mikrofon može isključiti i uključiti. Glava mikrofona izgleda malo neobično, ali na žalost nema boom filtera od sunđera koji vrlo efikasno eliminiše šum vazduha. Mikrofon koji se koristi je dosta dobre osetljivosti i nije u pitanju usmereni model, tako da će bez problema pokupiti zvuk čak i ako nije direktno ispred usta. Za vezu sa računarom se koristi standardni USB interfejs, i po prvom priključivanju treba sačekati malo da računar automatski instalira potrebne drajvere, što traje vrlo kratko, posle čega može da se počne normalno korišćenje.

Rezime

Ovaj mikrofon će verovatno odlično pasovati onima koji već imaju neke dobre slušalice koje žele da koriste za razgovore pre interneta, pa da ne bi kupovali headset, mogu dobro proći i sa zasebnim mikrofonom. Iako će zauzeti malo prostora, fleksibilno postolje će olakšati postavljanje tako da se dobije optimalan kvalitet zvuka. Na kraju, dodajmo samo i da je cena veoma dobra, što je jedan od možda i najbitnijih faktora kod uređaja ove kategorije.

Conclusion

The device will suite those who already have some good headphones they want to use for Internet conversations, so this microphone will do the job. It does not require much space, and its flexible base will facilitate settings to get optimal sound quality. Finally, let us add the fact that the price is very good, which is perhaps one of the most important factor in this category of devices.

Preporučena cena (uključujući PDV, avgust 2011.): 4€

Asbis ustupio: Canyon CNR-MIC2
zvanični sajt: canyon.rs