Canyon CNR-MSO06N

Ovo je klasičan USB miš koji koristi optički senzor rezolucije 800DPI. Dosta je dobrog kvaliteta izrade i potpuno simetričan tako da ga mogu koristiti i levoruki. Cena je takva da će biti dostupan većini kupaca, tako da zaslužuje preporuku.

Na tržištu već postoji prilično velika ponuda miševa, od onih najobičnijih modela, do naprednih igračkih, pa do modela koji isprobavaju neke novije tehnologije. Kao što većina i pretpostavlja, najviše se traže i kupuju baš oni osnovni modeli koji su i najjeftiniji, pošto većina kupaca nema potrebe za nekim specijalnim osobinama naprednijih modela. Za njih, Canyon ima par interesantnih varijanti, a jedna je i model MSO06N koji smo isprobali. Ono zbog čega je ovaj proizvođač već poznat jeste odnos cene i kvaliteta, i generalno za istu cenu se jako retko može pronaći nešto bolje, a većina korisnika voli da zna da je novac potrošio na najbolji mogući način.

Ključne karakteristike

  • Jednostavan dizajn i simetričan oblik
  • Povoljna cena
  • Odlične performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: Optički, 800DPI
  • Interfejs: USB 2.0
  • Tasteri: 3+scroll wheel

Canyon CNR-MSO06N

Ovo je miš dimenzija 118x68x42mm, što spada u srednje modele, i podjednako dobro će odgovarati onima koji miš pokreću samo vrhovima prstiju i onima koji vole celu šaku da oslone. Najveći deo miša je napravljen od crne glossy plastike, što izgleda atraktivno, ali i privlači prašinu i otiske prstiju, tako da svakako treba računati da će morati malo češće da se briše da ne bi bio prljav. Bočne strane miša su od mat plastike koja će obezbediti čvršći grip i sprečiti da miš kliza ukoliko se šaka oznoji. Primećujemo i da je miš potpuno simetričan, što će obradovati levoruke koji tradicionalno imaju problem da pronađu odgovarajući model. Kvalitet izrade miša je odličan, plastika čvrsta i dobro spojena, bez ikakvog krckanja i pomeranja usled malo jačeg pritiskanja.

Sa gornje strane imamo dva standardna Mouse tastera i scroll točkić koji je nešto dublje usađen i potpuno gladak, napravlje od gumirane plastike. Iako više volimo da točkić ima neku testuru, nismo imali problema sa skrolovanjem i dosta se lepo okreće bez proklizavanja. Sa donje strane miša imamo četiri male stope koje rade solidan posao kod kretanja po različitim podlogama, kao i centralno postavljen senzor. Koristi se običan optički senzor rezolucije 800DPI koji će biti i sasvim dovoljan većini kupaca za kućnu ili office upotrebu. Kao i kod većine drugih optičkih miševa, treba izbegavati visoko refleksivne podloge i staklo, dok će na bilo kojoj podlozi za miša raditi savršeno dobro.

Rezime

U radu se ovaj miš pokazao odlično i 800DPI je sasvim dovoljno za sve one koji nemaju neke specifične zahteve (zbog igrica ili nekog preciznijeg rada i crtanja). Kvalitet izrade miša je veoma dobar i u kombinaciji sa stvarno vrlo povoljnom cenom, predstavlja odličan izbor za sve koji traže novog miša za svakodnevnu upotrebu. Za vezu sa računarom se koristi USB interfejs, a dobra vest je da nema nikakvog dodatnog instaliranja drajvera i dodatnog softvera, već sve radi bez ikakvih problema posle prvog povezivanja.

Conclusion

This mouse works very well and 800dpi is enough for those who do not have any specific requirements (because of games or drawing). Build quality is very good and in combination with the affordable price represents an excellent choice for anyone looking for a new mouse for everyday use. For the connection to a computer, a USB interface is used and the good news is that there is no additional driver installation or additional software, but everything works without any problems after the first connection.

Testirani proizvod je uzorak.

Asbis ustupio: Canyon CNR-MSO06N
zvanični sajt: canyon.rs