Canyon CNR-FNS01 Notebook stand

Jednostavno postolje za laptop do dijagonale od 17.3". U pitanju je model sa fiksnim uglom nagiba i ugrađenim 120mm ventilatorom sa fiksnim brojem obrtaja od 1000rpm. Kvalitetna izrada i dobre performanse hlađenja su sasvim dovoljne za preporuku.

Među brojnim modelima postolja za laptop, stiže nam još jedno iz kompanije Canyon. Radi se o prilično jednostavnom i laganom modelu koji je namenjen laptopovima do dijagonale od 17.3", sa ugrađenim 120mm ventilatorom. Ovakva postolja su prilično popularna, pošto pored nešto boljeg položaja za rad, odnosno kucanje, donose i dobar protok vazduha odnosno hlađenje koje će direktno uticati i na performanse i na životni vek laptopa. Po performansama hlađenja, CNR-FNS01 spada u neku srednju kategoriju, ali i dalje više nego korisnu za sve koj imaju problema sa hlađenjem laptopa.

Ključne karakteristike

  • Tih rad i dobro hlađenje
  • Podržava 17.3" modele

Utisak kvare

  • Nema kontrole broja obrtaja ventilatora

Specifikacija

  • Ventilator: 120mm, Sleeve bearing, 1000RPM, 33 CFM, 22.5 dB

Canyon CNR-FNS01 Notebook stand

Ovo postolje spada u lakše modele, pa uprkos dimenzijama (a pravljeno je za laptopove do 17.3") nije mnogo teško (oko 650g). Dizajn je atraktivan i moderan, sa kućištem koje je celo izrađeno od plastike i napravljeno sa većim prorezima (gornja površina nije iz jednog dela), tako da će se dobiti i nešto veći protok vazduha. Ugao nagiba kod modela CNR-FNS01 nije promenljiv, ali je i ovako sasvim odgovarajući za one koji dosta vremena provode u radu odnosno kucanju. Jedini deo postolja koji nije od plastike je metalna mesh mreža sa gornje strane, ispod koje se nalazi ugrađeni ventilator. Na ovaj način se dobija i maksimalan protok vazduha.

Ugrađen je 120mm ventilator sa fiksnim brojem obrtaja od 1000RPM-a, što nije najtiša varijanta koju smo do sada čuli, ali pokreće sasvim solidnu količinu vazduha. Bilo bi dobro da postoji kontrola obrtaja, čime bi se mogli kontrolisati intenzitet hlađenja kao i buka. Za napajanje se koristi USB interfejs (kabl je fiksiran sa donje strane) i takozvani pass-through konektor koji omogućava da se na USB port laptopa priključi još nešto osim ventilatora. Kao što smo i očekivali, sa donje strane postoje gumirane stope koje će sprečiti klizanje postolja po stolu, dok sa gornje strane imamo samo prednju ivicu male visine (neće blokirati konektore koji su smešteni sa prednje strane laptopa) koja će laptop držati u mestu.

Rezime

Canyon CNR-FNS01 Notebook stand je interesantnog dizajna, lagano i dovoljno veliko da bez problema stane 17.3" laptop. Hlađenje je povereno 120mm ventilatoru sa fiksnim brojem obrtaja od 1000RPM-a, a dobra stvar je što gornja površina nije cela zatvorena, tako da se i dodatno dobija prirodna ventilacija. Ventilator radi solidno tiho (iako nije najtiši koji smo čuli do sada), a na žalost, nema nikakve kontrole obrtaja. Ipak, za one koji su navikli na umereni šum vazduha, to svakako neće biti problem.

Conclusion

Canyon CNR-FNS01 Notebook stand characterizes an interesting design and lightweight, while it is large enough to fit a 17.3" laptop. Cooling is entrusted to a 120mm fan with a fixed number of revolutions - 1000rpm, and the good thing is that the top surface is not closed, so the natural ventilation is provided. The fan operates quietly (though it is not the quietest we have heard so far), but unfortunately, there is no speed control. However, for those who are accustomed to moderate noise, it will not be a problem.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2014.): 11€

Asbis ustupio: Canyon CNR-FNS01 Notebook stand
zvanični sajt: canyon.rs