Canyon CNL-TSP20H

Vrlo jednostavni zvučnici iz osnovne ponude, koji će pažnju najviše privući interesantnim dizajnom. U pitanju je model ukupne snage 5W, koji je dizajniran u saradnji sa čuvenim umetnikom Hanky Panky-jem, dok će audio karakteristike ipak biti sasvim prosečne.

Videli samo da je Canyon u saradnji sa čuvenim tattoo umetnikom Hanky Panky-jem (Henk Schiffmacher) ponudio novu seriju periferija sa specifičnim dizajnom, koja je namenjena mlađoj populaciji koja će umeti da ceni malo atraktivniji dizajn. U suštini, Canyon već neko vreme iste periferije prepakuje i prefarba i tako opet imamo Limited Edition seriju koju čine dosta periferija koje smo već videli. Tako je i sa CNL-TSP20H zvučnicima, koji su kompaktni 2.0 model za one koji nemaju baš puno prostora na radnom stolu. Iako se od ovakvih zvučnika teško može baš očekivati mnogo kada je kvalitet zvuka u pitanju, u suštini nisu loš izbor za slučajeve gde treba samo obezbediti zvuk uz što manje zauzetog prostora.

Ključne karakteristike

  • Pristojan zvuk

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Sistem: 2.0
  • Interfejs: 3.5mm, USB 2.0

Canyon CNL-TSP20H

Ovi zvučnici su simpatično oblikovane kutije od plastike, dimenzija 8.5cm x 8.5cm x 10.7cm, sa zaobljenim zadnjim stranama i bez zaštitne mrežice napred. Zvučnici su kompletno crne boje, sa potpisom Hanky Panky-ja na levom, i prepoznatljivom kosturskom lobanjom na desnom, uz kablove jarko crvene boje, što izgleda prilično atraktivno. Kvalitet izrade je solidan, ali ne nešto i previše impresivan, pogotovo što se radi o plastičnim kutijama tako da stvarno nema šta posebno da se kaže. Solidno su lagane, tako da treba voditi računa da se slučajno ne povuku sa kablovima i ne obore sa stola, što nije uopšte nemoguće.

Sva tri kabla su fiksirana, a imamo jedan pomoću koga su zvučnici spojeni, jedan sa 3.5mm konektorom za izvor zvuka i jedan sa USB konektorom za napajanje. Šteta što se ne može zvuk pustiti kroz USB interfejs i što traže posebno napajanje pa neće baš biti kao pravi prenosni zvučnici. Sa zadnje strane desnog zvučnika imamo i mali potenciometar za regulisanje jačine zvuka, što možda i nije najpraktčnija pozicija, pogotovo što nema nikakvog vizuelnog pokazatenja intenziteta zvuka. Ukupna snaga zvučnika je 5W, što nije mnogo, ali ni malo za model ovih dimenzija.

Rezime

Kvalitet zvuka je pristojan i ništa više od toga, bez izraženog basa, ali sasvim pristojnih za ovu cenu. Ovakvi zvučnici su dobro rešenje kada je potrebno obezbediti kakav takav zvuk, za sistemski audio ili tiše slušanje muzike. Iako na tržištu ima dosta jednostavnih 2.0 sistema, ovaj je prilično interesantnog dizajna i to mu je i najjače oružje protiv konkurencije.

Conclusion

The sound quality is decent and nothing more, there is no distinct bass, but is quite decent for this price. Speakers like these are a good solution when you need to provide some kind of sound, for an audio system or for quietly listening to music. Although there are many simple 2.0 systems, this one characterize an interesting design and that is its trump card.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2013.): 18€

Asbis ustupio: Canyon CNL-TSP20H
zvanični sajt: canyon.rs