Canyon CNF-SP20AB

Simpatični mali zvučnici odličnih karateristika i još bolje cene. Iako spadaju u portabl kategoriju, traže USB interfejs za napajanje, tako da će ipak morati da se koriste blizu nekog laptop ili desktop računara. Ukupna snaga je 5W, što zvuči sasvim lepo za kutije ovih dimenzija.

Iz kompanije Canyon nam dolaze simpatični mali zvučnici koji su namenjeni onima kojima je bitno da imaju bilo kakav zvuk, a nemaju prostora (ni novca) za neke ozbiljnije zvučnike. CNF-SP20AB je 2.0 sistem zvučnika koji spada u prenosne modele, sa aktivnim napajanjem koje ide preko USB interfejsa. Zbog dimenzija, ovakve zvučnike je veoma lako nositi sa sobom, što im je i glavna prednost. Sa druge strane, imamo tu i prilično kvalitetan zvuk, bar za model tih dimenzija. Ono što takođe znamo je da spadajuu Green seriju periferija ovog proizvođača, što znači i posebno pakovanje kod koga se vodilo računa o očuvanju životne sredine kroz odabir materijala.

Ključne karakteristike

  • Vro kompaktne dimenzije
  • Odličan kvalitet zvuka
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: 3.5mm, USB za napajanje
  • Snaga: 5W

Canyon CNF-SP20AB

Ovo su simpatični kockasti zvučnici smešteni u plastična kućišta dosta dobrog kvaliteta. Zvučnici izgledaju atraktivno, sa prednjim stranicama bez zaštitniih mrežica tako da se mogu videti ugrađeni drajveri. Iako dimenzije jesu kompaktne, ovo nisu najmanji zvučnici koje smo videli, a voleli bi da vidimo i da je proizvođač u kombinaciju ubacio i neku zgodnu futrolu za nošenje koja bi dosta olakšala celu priču oko nošenja. Sa jedne strane, deluje nam da će ga pre koristiti oni koji imaju neki prenosni multimedijalni ili mp3 plejer, no mali problem je što se zahteva i USB konektor za napajanje, a to znači da će ipak morati da se koristi blizu nekog računara ili laptopa.

Zvučnici su povezani fiksiranim kablovima, a iz levog zvučnika sa zadnje strane izlaze i audio kabl sa 3.5mm konektorom za ulazni signal zvuka, kao i USB kabl za napajanje. Kontrole zvuka su jednostavne i u vidu jednog malog potenciometra koji je takođe sa zadnje strane istog zvučnika, i prilično praktičan za korišćenje. Ukupna snaga ovog modela je 5W, što se pokazalo sasvim pristojnim za većinu korisnika koji traže ovako male zvučnike. Što se kvaliteta zvuka tiče, on nas nije razočarao pošto se dobija prilično ujednačan i prijatan zvuk, naravno bez nekog previše snažnog basa, ali sa odlično izbalansiranim visokim i srednjim tonovima. Ukupno 5W snage nije preglasno, ali sa druge strane nema ni probijanja zvuka prilikom najvećeg pojačanja.

Rezime

Iako se čini da je prilično uzak krug potencijalnih kupaca ovakvih zvučnika, u suštini uvek ima onih koji traže dovoljno male zvučnike koji se dobro čuju. Za ove dimenzije, 5W snage zvuči odlično i osetno glasnije od onoga što se recimo dobija na laptopu. Možda bi bilo dobro da postoji opcija da se mogu napajati pomoću baterija, kada bi i bili potpuno portabl varijanta, no i ovako predstavljaju dobru ponudu. Canyon još jednom pokazuje zašto spada u vodeće proizvođače periferija pošto isporučuje kvalitetan proizvod dobrih performansi po odličnoj ceni.

Conclusion

Although it seems there is a quite narrow range of potential buyers of these speakers, in essence, there are those who are looking for speakers that are small enough and provide good audio. For this dimension, 5W power sounds great and noticeably louder than the laptop sound. It might be good to have the option to be powered by batteries and then they would be fully portable, but either way this is a good offer. Canyon once again shows why is one of the leading manufacturers of peripherals offering good quality products at an excellent price.

Testirani proizvod je uzorak.

Asbis ustupio: Canyon CNF-SP20AB
zvanični sajt: canyon.rs