Cantonk KIP-200PT40N

Odlična kamera za spoljašnju upotrebu, sa podrškom za video Full HD rezolucije i noćno snimanje do razdaljine od 40m. Kućište je otporno na vremenske uslove, tako da će kamera moći da se postavi bukvalno bilo gde.

Stigla nam je još jedna IP kamera za video nadzor kompanije Cantonk, model KIP-200PT40N. Cantonk smo tek nedavno upoznali, a znamo da su u ponudi brojni modeli kamera i opreme za video nadzor, i nije loše da konačno dobijemo malo veću konkurenciju u ovoj oblasti. Ono što smo mogli videti je da se radi o veoma dobrim kamerama odličnog odnosa cene i performansi. Model koji ćemo sada predstaviti koristi odličan Sony senzor od 2.4MP koji je dovoljan za Full HD rezoluciju videa, a zbog korišćenja nešto većeg broja IR dioda, ova kamera će biti odličan izbor za one koji planiraju da je koriste i za snimanje u mraku.

Ključne karakteristike

  • Snimanje noću do 40m
  • Odličan kvalitet slike, maksimalna Full HD rezolucija
  • Weatherproof IP66 dizajn

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: 1/3" SONY 2.4 Megapixel High‐resolution CMOS Sensor TI DaVinci DSP DM368, 1080P@25fps
  • Objektiv kamere: 2.8‐12mm Manual Zoom
  • IR: 42 IR LEDs, Night Visibility do 40m
  • Interfejs: 10/100Mbps Ethernet
  • Video kompresija: H.264 /JPEG

Cantonk KIP-200PT40N

Dimenzije kamere, sa postoljem, su 290(W) x 92(H) x 80(D)mm i teži 1.85kg. Ovo nije uopšte neobično pošto je kućište izrađeno od metala, sa IP66 specifikacijom, što znači da će bez problema moći da se koristi napolju, bez straha od kiše i vremenskih promena. Postolje je jednostavno za montažu (fiksira se pomoću tri šrafa), i sa jednim zglobom, tako da neće biti problem namestiti kameru da pokriva željenu površinu. Mala napomena, ovo je fiksna kamera, tako da kada se podesi i fiksira, ne može da se pomera daljinskim putem. Nastrešnica ipak nije fiksirana, tako da se po potrebi može podesiti tako da zaklanja sunce onoliko koliko to bude neophodno.

Za snimanje se koristi platforma koju smo već mogli da vidimo, odličan Sony 2.4MP senzor i 2.8‐12mm optika sa manuelnim zumom. Korisnik može odabrati 720P ili 1080P rezoluciju u 25fps-a, što je sasvim dovoljno da se dobije veoma detaljna slika koja se naknadno može analizirati. Posebnu pogodnost kod ovog modela predstavlja mogućnost noćnog snimanja i to do 40m od kamere, a to je zahvaljujući instaliranim IR svetlima. Tu je i automatski IR cut filter filter, zbog koga će slika biti uvek dobro vidljiva i danju i noću. Video se snima sa H.264 /JPEG kompresijom, kamera podržava i Power over Ethernet opciju, stim što je potrebno nabaviti poseban adapter za to.

Rezime

Ova kamera je odličan izbor za video nazdor prostora, bez obzira na vremenske uslove. Uz visoku rezoluciju snimljenog videa i odličnu podršku noćnog snimanja, možemo samo da zaključimo da će biti interesantnija malo zahtevnijim i naprednijim korisnicima. Dodatno, cena za kameru ovakve specifikacije je prilično dobra, i po tome će se sigurno izdvojiti u odnosu na konkurenciju.

Conclusion

This camera is a great choice for video surveillance, regardless of weather conditions. Along with the high resolution of the recorded video and excellent night vision support, it will be an interesting model when it comes to demanding and advanced users. Its price is quite affordable for such a camera, and it will certainly set aside from the competition.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2014.): 120€

Sampro ustupio: Cantonk KIP-200PT40N
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60
zvanični sajt: sampro.rs