Canon proširuje svoju seriju najmanjih i najlakših 4K projektora na svetu, sa XEED 4K600Z

Beograd, 12. decembar 2017 – Canon Europe predstavio je XEED 4K600Z, kompaktni, LCOS, laserski projektor velike svetline i rezolucije veće od 4K. Zahvaljujući 6000 lumena pruža jasnu sliku vrhunskog kvaliteta, pa predstavlja idealan izbor za profesionalna okruženja, kao što su simulacije, dizajn, edukacija, kreativne i digitalne instalacije. Pored izvanredne svetline i oštrine, XEED 4K600Z poseduje i nenadmašne kompaktne dimenzije i funkcionalnost svog prethodnika – modela XEED 4K600STZ, kao i odnos slike 1,34-2,35:1 koji omogućava raznovrsnu primenu.

Moćna 4K tehnologija i precizna optika

Zahvaljujući svojoj 4K rezoluciji (4096x2400), specijalizovanoj Canon optici sa LCOS tehnologijom i AISYS unapređenjima, XEED 4K600Z pruža izuzetan doživljaj sa jasnim detaljima i živopisnim bojama koje pokrivaju sRGB raspon. Sa svetlom, jasnom i realističnom slikom, XEED 4K600Z je idealan za sva vrhunska simulacijska okruženja koja zahtevaju kvalitetnu video reprodukciju. Dodatno unapređujući prikaz videa i doživljaj, XEED 4K600Z ima minimalnu zakrivljenost polja za sliku bez deformacija, smanjenje zamućenosti pokreta i izuzetno kratko vreme odziva (1.0 frejm kašnjenja). Veoma precizan fokus može se održati u raznovrsnom okruženju, kao što je projektovanje na kupolastu ili zakrivljenu površinu.

Canon

Male dimenzije, izuzetna praktičnosti i mogućnosti povezivanja

Sa težinom od samo 26 kg, uključujući i objektiv, XEED 4K600Z je u svojoj klasi najmanji i najlakši nativni 4K laserski projektor 2 na svetu. Lako može biti postavljen pod bilo kojim uglom, a objektiv pokretan motorom može da se pomera +/- 60% po vertikali i +/-10% po horizontali, pa se eliminiše potreba da se projektor naginje ili premešta, što olakšava proces instalacije.

Osim lakog korišćenja i jednostavne montaže, XEED 4K600Z odlikuju i podešavanja koja se mogu programirati, što ga čini pogodnim za profesionalnu upotrebu. Na primer, zahvaljujući laserskoj tehnologiji može biti korišćen za digitalne natpise, jer može raditi 24 sata, a moguće ga je postaviti i u portretni režim. Dovoljno je svestran da može da pruži i precizan prikaz rendgenskih snimaka u sivoj boji, za edukaciju u medicini, zahvaljujući svom „Digital Imaging and Communication in Medicine (DICOM)“ režimu rada 3 , koji je usklađen sa DICOM 14 standardima za prikaz u medicinskim predavanjima.

Podrška za bežično povezivanja (WiFi) omogućava upravljanje i kontrolu projektora pomoću iOS uređaja, što je ranije bilo moguće samo preko žičane mrežne konekcije (LAN-a 4 ). Nova Canon Projector Service Tool aplikacija, koja je dostupna za iOS uređaje, štedi vreme korisnicima jer im omogućava laku kontrolu, prijavljivanje grešaka i proceduru za njihovo uklanjanje.

Dugotrajnost, uz veću svetlinu Umesto tradicionalnih lampi, pouzdani XEED 4K600Z koristi plavo lasersko svetlo kako bi stvorio osvetljenje visokih performansi, što omogućava da se postigne tačno željeni nivo svetline. Rezultat je veoma dugačak životni vek projektora, sa operativnim vremenom do 40000 sati, uz drastično smanjenje troškova zbog održavanja i zastoja. XEED 4K600Z je podržan Canon-ovom petogodišnjom garancijom, uz besplatnu uslugu korišćenja zamenskog uređaja, koji se isporučuje u roku od jednog dana, što dodatno smanjuje vreme zastoja kod korisnika.

Glavne karakteristike XEED 4K600Z projektora:

  • rezolucija veća od osnovne 4K rezolucije (4,096 x 2,400 piksela)
  • 6,000 lumena osvetljenje
  • veoma lagano (26 kg) i kompaktno (559 mm x 201 mm x 624 mm) kućište
  • 360 o orijentacija, sa uspravnim i položenim režimima rada
  • širok raspon boja, u skladu sa sRGB standardom
  • motorizovani objektiv sa 1.76x zumom
  • 4K LCOS tehnologija za oštru sliku
  • reprodukcija živih boja sa 4000:1 kontrastom