Canon proširio svoju liniju 4K projektora

Beograd, 14. decembar 2018. - Canon Europe najavio je puštanje u prodaju modela 4K5020Z i LX-MH502Z, dva instalaciona projektora koji su jednostavni za upotrebu i koji pružaju zadivljujuću 4K rezoluciju. 4K5020Z je najkompaktnija i najlakša šasija do sada na svetu, a u stanju je da isporuči 5.000 lumena svetline. Ovaj projektor sa izmenjivim sočivom pruža nenadmašni kvalitet slike zahvaljujući nedavno razvijenom 4K sočivu RS-SL07RST, koje koristi Canon-ovo najnaprednije staklo za sočivo radi moćne i precizne optike. Dodatno unapređujući Canon-ov portfolio projektora, LX-MH502Z je cenovno povoljan, najbolji DLP laserski projektor u svojoj klasi, koji koristi inovativnu tehnologiju pomeraja piksela da bi lako postigao 4K UHD rezoluciju.

Canon

Kompaktni laserski projektori jednostavni za instalaciju koji pružaju 4K rezoluciju

4K5020Z, najlakši 4K LCOS projektor na svetu i LX-MH502Z, koji je težak svega 9,3 kg, omogućavaju širok izbor mogućnosti projekcije, naročito u malim sredinama ili u uslovima nezgodne instalacije. 4K5020Z je opremljen motorizovanim sočivom kako bi se pojednostavili zahtevi planiranja, a laserska dioda i žuti fosforski izvor svetlosti u oba projektora im omogućavaju da se koriste u bilo kojoj 360-stepenoj orijentaciji, pružajući im nenadmašnu svestranost. Pored toga, moguća je i uspravna projekcija kako bi se ispunile potrebe primene za digitalne reklame.

4K5020Z koristi Canon-ovu nedavno predstavljenu šasiju, uključujući i jednostavno ležište sa umetanjem, koje je kompatibilno sa sedam Canon sočiva. 4K5020Z je Canon-ov najsvestraniji model do sada, koji na samo jednom projektoru iskorišćava niz različitih sočiva, od novog RS-SL07RST, zasebnog 4K sočiva, do ultra-širokih i ultra- dugačkih zum sočiva. Utičući dodatno na stabilnost, ležište sa umetanjem bez opruge i mehanizam zabravljivanja koji se koristi na Canon-ovim profesionalnim sočivima za emitovanje obezbeđuje precizne rezultate.

Canon

Reprodukcija slike visoke svetline i visokog kvaliteta

Novina za Canon je što LX-MH502Z koristi revolucionarnu tehnologiju pomeranja piksela kako bi kreirao 4K UHD rezoluciju u 3840 x 2160, uz minimalne finansijske i tehnološke zahteve. Uporedo, 4K5020Z pruža neverovatnu 4096 x 2160 izvornu 4K rezoluciju, kako bi i u budućnosti obezbedio investicije u projektor. Pružajući oštre slike, jasan tekst i tečnu grafiku, i 4K5020Z i LX-MH502Z opremljeni su sa dva HDMI ulaza, pružajući 4K/60p koristeći jedan HDMI kabl, kao i HDR u 60p i 4K u 30p. Canon-ovi procesori slike visokog kvaliteta podržavaju niz formata medija kako bi postigli preciznu projekciju slike i reprodukciju video zapisa.

Koristeći izvor svetlosti iz plave laserske diode i žutog fosforskog točka, novi projektori stvaraju 5.000 lumena za potrebe moćne projekcije uz žive boje i detalje, čak i u dobro osvetljenim okruženjima. Mnogobrojna podešavanja slike nude preciznu reprodukciju sadržaja, uključujući DICOM simulaciju koja pruža oštre sive nijanse za prikazivanje medicinskih rentgenskih snimaka. Široka gama boja, koja se kod modela LX-MH502Z postiže implementacijom novog točka boja koji pokriva sRGB, realizuje vernu reprodukciju boja na svim tipovima medija. Iskorišćavajući HDR tehnologiju, LX-MH502Z koristi visoki dinamički odnos kontrasta od 50.000:1 kako bi proizveo duboke, bogate, realistične boje, stvarajući živopisne slike.

Moćna i precizna optička tehnologija

Da bi sistem integratorima omogućili da u potpunosti iskoriste prednosti impresivne izvorne 4K rezolucije modela 4K5020Z, Canon je danas predstavio takođe i novo 4K sočivo. RS-SL07RST koristi Canon staklo i pruža čiste, oštre slike za postizanje kvaliteta slike koji je vodeći u industriji. Zahvaljujući 1,76x motorizovanom zumu, RS- SL07RST poboljšava domet projektora, istovremeno i dalje obezbeđujući savršenu geometriju. Uz 1,6x zum i pomeraj širokog sočiva, LX-MH502Z omogućava svestranost prilikom instalacije u raznim mogućnostima primene. Kada projektuje u skučenom prostoru na široku površinu, LX-MH502Z koristi 1-čipni DLP da postigne ogroman projekcioni opseg veličine do 300 inča (širine 6,5 m).

Omogućavajući čak još lakšu instalaciju, 4K5020Z može da se pohvali ogromnim pomeranjem sočiva od +/-73% po vertikali (ili u proširenom režimu 104%) i +/- 11% po horizontali, što stvara ogromnu potencijalnu oblast za projektovanje. LX-MH502Z postiže pomeraj širokog sočiva od +/- 60% vertikalno i +/-23% horizontalno, što omogućava podešavanje slike bez potrebe za naginjanjem projektora ili promenom njegovog položaja.

Jednostavan za upotrebu i održavanje

Kao izuzetno samostalan model, 4K5020Z je opremljen 12-mesečnom funkcijom zakazivanja, koja omogućava programiranje i automatizaciju napajanja, ulaza, sočiva i kalibracije u cilju smanjivanja vremena upravljanja. Osmišljeni da dramatično poboljšaju troškove vlasništva 4K projektora, 4K5020Z i LX-MH502Z opremljeni su laserskim izvorom svetla da bi mogli da obezbede 24/7 rad. Uz konstrukciju bez filtera, LX-MH502Z ima životni vek od 20.000 sati uz nominalno vreme održavanja, bez potreba za čišćenjem ili zamene lampi. Pored toga, oba modela imaju funkciju brzog uključivanja/isključivanja za korišćenje po potrebi i Eco režim kako bi osigurali dugotrajno tiho funkcionisanje.

Kako bi dalje proširili opseg opcija za kontrolu, ugrađeni LAN port i RJ-45 pružaju veću vidljivost i kontrolu uređaja, kao i kompatibilnost sa softverom Crestron RoomView. Canon-ova inovativna aplikacija Canon Service Tool for PJ može da se poveže na 4K5020Z, što operatoru omogućava da kontroliše projekciju putem interfejsa prilagođenog korisniku. Dostupna na pametnim telefonima i tabletima sa iOS-om, ona omogućava integratorima da daljiinski kontrolišu projektor i da iskopiraju postavke na druge projektore, štedeći vreme tokom instalacije. Ona takođe nudi i podršku krajnjem korisniku ispravljanjem grešaka, štedeći vreme, novac i smanjujući vreme nedostupnosti.

4K5020Z – ključne karakteristike:

  • Nizak ukupni trošak vlasništva

  • Visok kvalitet i svetlina slike

  • Jednostavan za instalaciju, uz kompaktan i lagan dizajn

  • Moćna i precizna optička tehnologija

  • Jednostavan za upotrebu i održavanje

RS-SL07RST – ključne karakteristike:

  • Novo Canon 4K stakleno standardno sočivo

  • 1,76x motorizovani zum i +/- 73% vertikalni pomeraj sočiva

  • Jednostavno postavljanje umetanjem bez opruge za stabilnu, sigurnu instalaciju

  • 1,34 – 2,35:1 odnos dometa

LX-MH502Z – ključne karakteristike:

  • Kompaktna instalacija visoke svetline

  • Quad System Drive FHD (1920 x 1080) 4-smerni pomeraji za stvaranje 4K UHD rezolucije (3840 x 2160 piksela) uz 16:9 odnos stranica

  • 5.000 lumena za svetle, jasne slike (3750 u Eco režimu)

  • Jednostavna instalacija sa vertikalnim +/- 60% i horizontalnim +/- 23% pomerajem

  • Životni vek izvora svetlosti do 20.000 sati i 35 dB u Eco režimu