Canon predstavlja prvi AF objektiv sa ugrađenim svetlom Macro Litei– EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

Canon predstavlja EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM, novi makro-objektiv za fotoaparate iz serije EOS M.

Zvanično press saopštenje

Ovaj kompaktan i lagan objektiv nudi nenadmašne mogućnosti makro-snimanja i uključuje prvi na svetu ugrađeni Macro Litei koji uklanja senku i tamne delove.

Uz vodeće mogućnosti uvećavanja u klasi, mogućnost fokusiranja na objekte udaljene već 15 mm i telo mase samo 130 g, EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM istovremeno je i najlakši makro-objektivii za kamere sa izmenjivim objektivima bez ogledala. Bez obzira da li snimate svoju omiljenu hranu da biste je podelili na Instagramu™ ili predivne detalje cveta u proleće, ovaj objektiv je savršen pri beleženju složenih detalja i boja.

Specijalizovani Macro Lite omogućava da maksimalno približite objektiv, a da pri tome ne ugrozite svetlo. Macro Lite se koristi za osvetljavanje malih objekata iz blizine i njime se upravlja preko prekidača. Omogućava promenu intenziteta i smera svetla sa jedne strane ili sa obe strane uređaja, pa može da stvori dramatično osvetljenje, dok specifičan dizajn smanjuje senku koju bacaju kamera i objektiv. Za fotografije na kojima je bleštav nakit ili tkanina složene teksture za, na primer, postove na blogovima o modi ili čak portrete iz blizine, ovaj objektiv pomaže da napravite odlične fotografije koje ćete rado deliti.

Uvećavanje svakog detalja

Za sasvim posebne snimke ovaj objektiv nudi povećanja od 1.0x i 1.2x u načinu rada Super Macro. On vas približava objektima, pomaže da uhvatite sve i povećate detalje jer može da fokusira do 15 mm. Uz fleksibilnost snimanja iz ruke bez mrdanja fotoaparata, Canon-ov optički stabilizator slike, kojim se mogu zabeležiti oštri snimci bez zamućenja, u kombinaciji sa hibridnom tehnologijom stabilizacije slike popravlja i ugaone potrese kamere koji se obično javljaju prilikom izrade makro-snimaka.

EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM je prvi objektiv sa auto-fokusom na svetu koji može da fokusira beskonačno i pri uvećanju od 1.2xiii. Uz izuzetne performanse makro-snimanja, EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM dolazi i sa kružnom blendom sa sedam listova koja izjednačava pozadinsko zamućenje kao i 45-milimetarskom žarišnom daljinom (ekvivalent 35-milimetarskog filma) za svestranost pri snimanju portreta i širih snimaka u pokretu, bez potrebe za zamenom objektiva. Prilikom snimanja lepih glatkih filmova skoro bešumno fokusiranje putem STM-a objektiva uklanja svaku buku prilikom promene fokusa i prelaza sa scene na scenu.

EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM – najvažnije karakteristike:

  • stvaranje superiornih makro-snimaka sa jedinstvenim ugrađenim svetlom Macro Lite
  • približavanje radi isticanja novog nivoa detaljnosti
  • super-oštre slike zahvaljujući komponenti Hybrid IS i jedinstvenom dizajnu
  • kompaktan i privlačan dizajn koji savršeno pristaje uređajima EOS M
  • jednostavno snimanje glatkih filmova.