Canon predstavlja dva terenska 2/3“ TV objektiva visokih performansi

Canon predstavlja dva nova 2/3” 4K terenska objektiva - UHD DIGISUPER 86 (UJ86x9.3B) i UHD DIGISUPER 90 (UJ90x9B). Oba objektiva nude izuzetnu žarišnu daljinu i izuzetne optičke performanse – model UHD DIGISUPER 86 (UJ86x9.3B) nudi rezoluciju veću od 4K – i savršeni su za upotrebu u produkcijskim okruženjima s TV prenosom uživo.

Zvanično press saopštenje

Prvorazredne 4K grafičke performanse

UHD DIGISUPER 86 (UJ86x9.3B) i UHD DIGISUPER 90 (UJ90x9B) deo su Canon-ove rastuće ponude 2/3” 4K objektiva i pridružuju se nedavno predstavljenom 2/3“ objektivu CJ12ex4.3B. Oba modela profesionalcima nude slobodu snimanja prenosa u živo ili sportskih događaja u zadivljujućem 4K kvalitetu. UHD DIGISUPER 86 (UJ86x9.3B) ujedno je i prvi od Canon-ovih 2/3“ objektiva čija rezolucija nadmašuje 4K.

Canon UHD DIGISUPER 86

Novi objektivi osiguravaju izuzetnu rezoluciju od središta do ruba slike, od širokog do telefoto ugla, zahvaljujući naprednoj optičkoj konstrukciji. Pojačana upotreba fluorita i UD stakla, zajedno sa Canon-ovom naprednom upotrebom premaza, rezultira izuzetnom kontrolom nad efektima refleksije i duplih slika (ghosting), s oštrom slikom visokog kontrasta u najrazličitijim tonovima.

Izuzetna žarišna daljina i svestranost

Novi modeli pružaju ultimativnu fleksibilnost – UHD DIGISUPER 86 (UJ86x9.3B) nudi zum od 86x sa žarišnom daljinom od 9,3 do 800 mm, a UHD DIGISUPER 90 (UJ90x9B) ide čak do 90x, sa žarišnom daljinom od 9 do 810 mm. Da omoguće snimateljima beleženje raznovrsnih scena, oba objektiva dolaze s ugrađenim 2x konverterom koji im udvostručuje snagu uvećanja, zadržavajući vrhunsku 4K rezoluciju.

Sportski događaji uživo u 4K scenariju ne tolerišu nimalo podrhtavanja. Zahvaljujući Canon-ovoj optičkoj tehnologiji stabilizacije slike, UHD DIGISUPER 86 (UJ86x9.3B) i UHD DIGISUPER 90 (UJ90x9B) ostvaruju oštre, jasne rezultate uz najveću moguću preciznost čak i prilikom pomeranja kadra. Ovo je ključno za praćenje pokretnih objekata na sportskim utakmicama i događajima, kako bi se kompenzovalo pomeranje kamere. Snimatelji mogu da zadrže objekte u fokusu čak i u izazovnim situacijama, poput one kada se zahteva dugo fokusiranje, ali plitka dubina polja.

Stvoreni da pruže vrhunske rezultate

UHD DIGISUPER 86 (UJ86x9.3B) i UHD DIGISUPER 90 (UJ90x9B) su kompaktnog dizajna, veličinom i masom usporedivi sa postojećim HD 2/3“ terenskim objektivima i omogućavaju jednostavnu integraciju u postojeća okruženja. Oba objektiva opremljena su 20-pinskim priključkom za spajanje s virtuelnim sistemima i u potpunosti su kompatibilni s postojećim Canon-ovim dodacima napravljenim za Canonove 2/3” HD objektive.

UHD DIGISUPER 86 (UJ86x9.3B) – najznačajnije prednosti:

  • 2/3“ 4K objektiv izuzetno visoke rezolucije, sa zumom od 86x i žarišnom daljinom 9,3-800 mm (do 1600 mm uz korištenje ugrađenog 2x konvertora)
  • Performanse vodeće u segmentu nadmašuju rezoluciju 4K od središta do ruba slike i kroz ceo raspon zuma uz nenadmašan kvalitet slike
  • Visoki kontrast i visoka rezolucija u svim talasnim područjima kanala B, G i R u 4K i iznad frekventnog raspona 4K
  • Veličinom i masom sličan HD terenskim objektivima i lako se integriše u postojeća HDTV tehnička podešavanja i okruženja za snimanje
  • Rezolucija iznad 4K moguća i kada se koristi stabilizacija slike
  • Potpuna podrška za virtuelne sisteme zahvaljujući ugrađenom 16-bitnom koderu
  • Potpuno kompatibilan s postojećim Canon-ovim dodacima za HD terenske objektive

UHD DIGISUPER 90 (UJ90x9B) – najznačajnije prednosti:

  • 2/3” 4K terenski objektiv sa zumom od 90x i žarišnom daljinom 9-810 mm (do 1620 mm uz korištenje ugrađenog 2x konvertora)
  • Zapanjujuća 4K rezolucija na 2/3“ 4K kamerama koja se širi od središta do ruba slike
  • Zadržava zapanjujuću 4K rezoluciju čak i kada se koristi stabilizacija slike
  • Veličinom i masom sličan HD terenskim objektivima i lako se integriše u postojeća HDTV tehnička podešavanja i okruženja za snimanje
  • Dosledne 4K performanse s preciznim fokusiranjem i velikim zumom
  • Zahvaljujući širokom žarišnom rasponu moguće je pokrivati široka područja poput velikih sportskih stadiona sa samo jednim objektivom
  • Potpuna podrška za virtuelne sisteme zahvaljujući ugrađenom 16-bitnom koderu
  • Potpuno kompatibilan sa postojećim Canon-ovim dodacima za HD terenske objektive