Canon obeležava do sada najuspešniji nastup na sajmu drupa, inspirišući kupce da u potpunosti iskoriste snagu štampe

Canon Europe – vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike – obeležio je najuspešniji nastup na sajmu drupa gledano po angažovanju kupaca, ulaganju i pobuđenom interesovanju.

Zvanično press saopštenje

Ukazujući na želju štamparija da iskoriste produktivnost, kvalitet i fleksibilnost koju danas nudi tehnologija digitalne štampe, novi i postojeći korisnici su u velikom broju posetili Canonov štand na sajmu drupa 2016 da bi se inspirisali, proširiti i povećali svoje mogućnosti. To je rezultiralo dvostruko većom prodajom Canonovih ink-jet štamparskih mašina sa neprekidnim ulaganjem i štampača velikog formata u odnosu na sajam drupa 2012.

Jeppe Frandsen, izvršni potpredsednik u kompaniji Canon Europe, kaže: “Canon je na sajam drupa 2016 došao sa ciljem da pokaže širinu i dubinu svoje ponude na način koji odražava stvarne poslovne potrebe kupaca. Želeli smo da damo posetiocima sveže ideje o tome kako mogu proširiti svoje mogućnosti i da ih inspirišemo da u potpunosti iskoriste snagu štampe, svaki na svoj način.“

„Taj cilj smo nadmašili na svim nivoima. Reakcije na ono što smo prikazali na našem štandu i na naš pristup kupcima tokom sajma bile su izuzetno pozitivne. Odražavajući rastući optimizam za budućnost branše, hiljade posetilaca su želele da saznaju više o tome kako možemo da im pomognemo da povećaju i transformišu svoje poslovanje, a ulaganja kupaca povećana su više od 30% u odnosu na ona sa sajma drupa 2012.”

Reakcije na Canonov, vodeći na tržištu, raspon naprednih digitalnih štamparskih rešenja nadmašile su sva očekivanja, uz povećani interes iz Istočne Evrope. Turske, Latinske Amerike i Azije. Prodaja Canonovih produkcionih štamparskih mašina imagePRESS, zasnovanih na toneru, bila je izuzetno velika; 25 % narudžbi stiglo je od novih kupaca, a više od polovine prodaje postojećim kupcima bilo je motivisano njihovom potrebom da povećaju kapacitet i mogućnosti poslovanja. Canonova perjanica imagePRESS C10000VP dobila je i nagradu za najbolju kolor A3+ štamparsku mašinu na pojedinačne listove kapaciteta više od 200.000 A4 otisaka mesečno (“Best cut sheet colour A3+ printer over 200,000 prints A4/month”) na dodeli nagrada organizacije EDP (European Digital Press) Association koja je održana na sajmu.

Komentarišući uspeh uređaja imagePRESS na sajmu drupa, Mark Lawn, direktor profesionalne štampe u kompaniji Canon Europe, je rekao: „Naglašavali smo poboljšane performanse naših najnovijih uređaja iz serije imagePRESS i mnogi korisnici već su na sajmu reagovali nadogradnjom svojih postojećih uređaja. Još uzbudljiviji je broj novih kupaca koji su odlučili da ulože u Canonovu tehnologiju uređaja sa tonerom po prvi put. Informacije o izuzetnom kvalitetu, produktivnosti, doslednosti i mogućnostima korišćenja medija za štampu serije imagePRESS nailaze na pozitivan odjek i pozitivne reakcije ukazuju na to da će tehnologija uređaja sa tonerom nastaviti da igraju važnu ulogu u štamparijama u bliskoj budućnosti.”

Prepoznavajući mogućnost Canonovih moćnih štamparskih mašina da ponude kvalitetnu ink-jet štampu, kupci su značajno investirali u štamparske mašine sa kontinuiranim ulaganjem medija kao što su novi Océ ColorStream 6000 Chroma i Océ ImageStream 2400, optimizovan za štampu na standardne ofset-medije. Revolucionarni ink-jet uređaj za štampu na pojedinačne listove Océ VarioPrint i300, s novom opcijom ColorGrip omogućava štampu s visokokvalitetnim bojama na standardnim ofset-medijima i takođe se pokazao popularnim na sajmu. Naručivali su ga kupci iz Nemačke, Holandije, Norveške, Turske, Velike Britanije i SAD-a koji su cenili njegovu mogućnost da pruži produktivnost i kvalitet te svestranu fleksibilnost vrhunske štamparske mašine za štampu na pojedinačne listove. Canon je zaslužio i izuzetne reakcije kupaca u vezi prototipa ink-jet uređaja za foto-štampu formata B2+ sa sedam boja pod imenom Voyager.

Peter Wolff, viši direktor za komercijalne štamparije i produkciona odeljenja za štampu u kompaniji Canon Europe, kaže: „Na sajmu drupa 2016 je postalo jasno da je tehnologija digitalne štampe uopšte – a posebno Canonova tehnologija – ušla direktno na teritoriju ofset-štampe. Kroz našu ponudu uređaja zasnovanih na mastilu i toneru pokazali smo tehnološke inovacije koje nude značajno povećan kvalitet, svestranost kod korišćenja medija za štampu kao i produktivnost našim kupcima. To znači da su naši korisnici masovno povećali svoje digitalne kapacitete i proširili raspon posla koji mogu odraditi digitalno, posebno povećanom migracijom štampe velikog obima sa ofset uređaja.“

„Ispis mastilom je definitivno sazreo na sajmu drupa 2016 u širokom spektru primena i predstavlja štamparsku tehnologiju budućnosti,” nastavlja Wolff. „Na prethodnim sajmovima razgovori su se vodili oko toga kada će ova tehnologija biti dovoljno zrela da štamparije mogu da iskoriste njenu fleksibilnost i migriraju veće količine poslova sa ofsetne na digitalnu štampu. Danas mogućnost ink-jet tehnologije da doda stvarnu vrednost poslovanju više nije pod znakom pitanja, a što se tiče produktivnosti, kvaliteta, cenovne efikasnosti i podrške za ispisne medije, ink-jet tehnologija može da se takmiči sa ofsetom u mnogim primenama. Štampari su impresionirani današnjim mogućnostima naše tehnologije i odlučili su da je pravo vreme za investiciju u Canon, globalnog lidera u ink-jet štampi sa neprekidnim ulaganjem.”