Canon na konferenciji IFSEC 2016 proširio ponudu mrežnih sigurnosnih kamera novim modelima rezolucije dva megapiksela

Canon Europe, vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike, predstavio je na konferenciji IFSEC 2016 osam novih mrežnih kamera rezolucije 2 megapiksela.

Zvanično press saopštenje

Nova serija uključuje spoljni model s beskonačnim pomeranjem u 360⁰, 30x optičkim zumom i brzom autofokusom, kao i dva nova četvrtasta modela tipa „metak“ s 20x optičkim zumom kao prve Canonove modele ove vrste.

Svih osam novih modela su prikazani uz nedavno predstavljenu kameru VB-H651V i Canonovu novu perjanicu među kamerama koje rade u uslovima niskog osvetljenja VB-M50B, koja je u mogućnosti da snima jasne, čiste slike pri lošem osvetljenju čak i kod najvećeg zuma.

Julian Rutland, direktor marketinga za mrežna video-rešenja u regiji Evrope, Bliskog Istoka i Afrike u kompaniji Canon Europe, kaže, „Sigurnosno tržište i dalje se širi i razvija, ali pri tome postizanje najvišeg kvaliteta slike, posebno u uslovima lošeg osvetljenja, ostaje ključni prioritet u branši. Naše nove kamere su moćan dodatak našoj postojećoj ponudi, pružajući sve prednosti unapređene tehnologije i objektiva visokog kvaliteta. One demonstriraju mogućnosti i rešenja za obradu slike kao izuzetnost tipičnu za Canonovu tehnologiju, te sistemskim integratorima i montažerima nude mogućnost da ponude prilagođena rešenja svojim korisnicima u čitavom rasponu ciljnih industrija.”

Izuzetan kvalitet slike

Novi CMOS senzor visoke osetljivosti i rezolucije 2 megapiksela omogućava kamerama da zabeleže Full HD slike čak i u sve izazovnijim svetlosnim uslovima. To je esencijalno u nizu sigurnosnih primena, od nadzora gradova do kritične infrastrukture, kada precizno zabeležena lica osoba ili detalji s registarske tablice vozila mogu poslužiti kao dokazi neprocenjive vrednosti.

VB-R13VE, spoljna 360⁰ PTZ kamera otporna na vandalizam, takođe dolazi s 30x optičkim zumom i brzim automatskim fokusiranjem za slike vrhunske čistoće. U spoju s objektivom ultra-niske disperzije, koji sprečava izobličavanje slike nastalo zbog nepravilnosti u staklu, kamera može da zabeleži oštre i jasne slike. To omogućava vrhunski kvalitet i izuzetnu vernost boja koje rezultiraju čistim video-zapisom savršenim za kritične infrastrukturne primene.

Nova tehnologija i nove karakteristike

Sve nove kamere opremljene su novom Canonovom tehnologijom Motion-Adaptive Noise Reduction koja automatski prilagođava smanjenje šuma kada kamera otkrije pokrete unutar kadra. Dinamičkim prilagođavanjem smanjenja šuma u stvarnom vremenu, zavisno od scene i uslova, Motion-Adaptive Noise Reduction smanjuje nivo šuma i veličinu video-zapisa bez gubitka kvaliteta.

Novi grafički korisnički interfejs i posebni ugrađeni Mobile Viewer dodati su za kompatibilnost s većim brojem web browser-a i mobilnih uređaja, dizajnirani da montažerima i krajnjim korisnicima ponude jednostavan, bežični pristup kameri i njenim karakteristikama i učine postavljanje lakšim.

Jedinstvene karakteristike pojedinih modela uključuju:

360⁰ kamere s kontinuiranim pomeranjem:

  • VB-R13VE i VB-R12VE (spoljni modeli s vrhunskom zaštitom od vandalizma i vremenskih uslova), VB-R13 (unutrašnji model): Brze mrežne kamere s pomeranjem, naginjanjem i zumom (pan, tilt, zoom – PTZ) opremljene su 30x zumom, kontinuiranim pomeranjem u 360⁰, brzim automatskim fokusom i ultrabrzom kontrolom pomeranja i naginjanja od 450⁰ u sekundi da bi omogućile najveći vizuelnu pokrivenost i osigurale efikasan nadzor širokog raspona izazovnih okruženja. Zahvaljujući Canonovoj tehnologiji Enhanced Digital Zoom, kamere nude digitalni zum od 120x prilikom prenosa u niskoj rezoluciji.

  • Kamere tipa „metak“: VB-H761LVE i VB-H760VE: Spoljne kamere s čvrstom kutijom (po standardu IK09) opremljene objektivima sa zumom od 20x kao i performansama pri slabom osvetljenju do čak 0,06lx (u boji). VB-761LVE nudi performanse pri slabom osvetljenju do 0,04lx (mono), a VB-H760VE stvara oštre mono slike do 0,003lx bez pomoći infracrvenog svetla. VB-761LVE nudi i način rada Clear IR, koji smanjuje zamućenje i podrhtavanje prouzrokovano toplotom i stvara čiste, oštre monohromatske slike udaljenih predmeta VB-H751LE: Spoljna kamera s čvrstom kutijom i ultra-širokim uglom od 124,3⁰, 2,4x zumom te performansama pri slabom osvetljenju do 0,035lx (u boji) i 0,002x (mono), s ugrađenim infracrvenim mogućnostima za danonoćni nadzor visokog kvaliteta

  • Kamere s čvrstom kupolom:

VB-H652LVE: Spoljna kamera s kupolom otporna na vandalizam (po standardu IK10) s infracrvenim LED osvetljenjem i širokim uglom od 122⁰, otporna na vodu po standardu IP66, s ugrađenim vijcima otpornim na pokušaje uklanjanja, dizajnom toka vazduha koji sprečava zamagljivanje i opcionim grejačem VB-H651VE: Spoljna kamera s kupolom otporna na vandalizam (po standardu IK10) i opremljena 2,4x optičkim zumom, širokim uglom od 122,5⁰ te performansama pri slabom osvetljenju do 0,035lx (u boji) i 0,002lx (mono)

Spoljni modeli vrste „metak“ i spoljni modeli s kupolom napravljeni su tako da rade u izazovnim vremenskim uslovima, uključujući gotovo slanu vodu ili hladna područja podložna mrazu.

Sve nove kamere kompatibilne su ONVIF profilima S i G što im omogućava jednostavniju integraciju s većinom VMS platformi te snimanje, pretraživanje i reprodukciji snimaka s uređaja za snimanje.

Korisnici, VMS partneri i sistemski integratori mogu da saznaju više informacija o Canonovim mrežnim kamera na web adresi http://www.canon-europe.com/for_work/business-products/network-cameras/