Canon na CFO konferenciji u Beogradu

Kompanija Canon, vodeći svetski dobavljač grafičkih rešenja, učestvovala je 4. i 5. aprila kao jedan od sponzora na konferenciji CFO Conference, održanoj u Hotelu Metropol-Palace u Beogradu.

Zvanično press saopštenje

CFO konferencija je forum koji okuplja vodeće finansijske rukovodioce i provajdere rešenja iz Srbije i sveta kako bi razgovarali o ključnim pokretačima za oblikovanje budućnosti ovog sektora. 5. CFO konferencija - Podsticaj za vodeće finansijske rukovodioce - pod sloganom "Planiranje u cilju rasta” bila je platforma za diskusiju o makroekonomskoj perspektivi i izazovima u Srbiji, izgledima za nove produktivne investicije u Srbiji, o statusu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, o važnim izazovima u upravljanju kreditnim rizikom, o ulozi i očekivanjima finansijskih rukovodilaca, o primeni novih tehnologija, itd., a sama konferencija predstavljala je izuzetnu priliku za susrete i kontakte sa najboljim finansijskim rukovodiocima u zemlji i širem regionu.

Učesnici konferencije mogli su saznati na koji način pomoću novih tehnologija mogu donositi kvalitetnije poslovne odluke i tako povećati efikasnost poslovanja, kako smanjiti troškove upravljanja informacijama i dokumentima te kako povećati mobilnost, uspostaviti povezanost s postojećim sistemima, a pri tome održati sigurnost podataka.

Aleksander Bende, Professional Business Consultant for Canon Business Solutions iz firme Canon CEE GmbH je u sklopu CFO konferencije održao predavanje na temu Dealing with new technology and building a business case for it tokom kojeg je učesnike upoznao sa sve većom potrebom za sveobuhvatnijim upravljanjem informacijama koja pomera granice između digitalnih i papirnih dokumenata, između javnog i privatnog i između automatiziranog i prilagođenog, te traži od firmi da sve veću pažnju posvete digitalizaciji poslovnih procesa, radu u “oblaku” i sigurnim mobilnim rešenjima.

Korisnici danas zahtevaju intuitivan i pametan interfejs kroz koji brzo mogu komunicirati i obavljati svoje dnevne zadatke uz maksimalnu moguću efikasnost. Firme odgovaraju na taj izazov kreiranjem digitalnih infrastruktura koje pojednostavljuju interfejse i olakšavaju manipulisanje velikog broja podataka, a u tome im mogu pomoći Canonova rešenja za upravljanje dokumentima i radnim procesima.

Canonovi alati u stanju su odgovoriti na izazove savremenog poslovanja uključujući digitalizaciju, automatizaciju, višekanalnu integraciju, kao i sigurnost i usklađenost sa zakonom – četiri trenda za koja Aleksander Bende navodi da fundamentalno menjaju način na koji organizacije upravljaju dokumentima i informacijama.

„Sve kompanije se tokom narednih godinu dana moraju fokusirati na hibridno digitalno procesiranje podataka i višekanalnu komunikaciju, jer će oni biti ključni za postizanje operativne efikasnosti u mnogim područjima vašeg biznisa,“ zaključio je Bende.