Canon je osvojio četiri EISA nagrade za proizvode iz ponude DSLR-ova i ink-jet štampača

Canon je danas objavio da mu je Evropsko udruženje za obradu slike i zvuka (European Imaging and Sound Association, EISA) dodelilo četiri nagrade za proizvode.

Zvanično press saopštenje

EOS 80D je poneo titulu „evropskog DSLR fotoaparata za 2016./2017.“, EOS-1D X Mark II proglašen je „evropskim profesionalnim DSLR fotoaparatom za 2016./2017.“, dok su EF 35mm f/1.4L II USM i imagePROGRAF PRO-1000 dobili nagrade za „evropski profesionalni DSLR objektiv za 2016./2017.“ i „evropski foto-štampač za 2016./2017.“. S priznanjima za proizvode u oblastima snimanja i štampe, ove titule za 2016. odražavaju izvanredan kvalitet Canon proizvoda, vodeći na tržištu, u čitavom ekosistemu imaging rešenja. Za dobitnike EISA nagrada glasaju grupe urednika skoro 50 prominentnih časopisa iz 20 evropskih zemalja, a nagrade ovenčavaju proizvode koji spajaju najnaprednije tehnologije, prepoznatljiv dizajn i poželjne karakteristike s istinskom vrednošću za krajnje korisnike. Svaki nagrađeni proizvod dočekan je aklamacijom nakon predstavljanja, a EISA nagrada je dalja potvrda njihovog izvanrednog kvaliteta i performansi.

“Mi u Canonu razumemo da fotografija nije gotova pritiskom na okidač i stalno nastojimo da nudimo proizvode visokog kvaliteta koji će pomoći početnicima i profesionalcima da izvuku maksimum iz svojih fotografija“, rekao je Steve Marshall, direktor marketinga proizvoda u grupi popularnih rešenja za obradu slike i zvuka, Canon Europe. „Bilo da se radi o snimanju, štampi, otpremanju ili deljenju – svaki element je važan, a mi se trudimo da ponudimo Canonov kvalitet u svakom od tih koraka. Svaka nagrada koju smo primili dokazuje našu predanost stvaranju pionirskih proizvoda i još jednom smo izuzetno ponosni što nas je prepoznao cenjeni EISA žiri.“ Obrazlažući četiri nagrade, EISA žiri je rekao:

EVROPSKI DSLR FOTOAPARAT 2016./2017.

Canon EOS 80D

Canon EOS 80D je više od još jednog običnog SLR-a. Canon je tržištu predstavio fotoaparat koji spaja brojne inovativne funkcije za fotografije i video-zapise. Ključna funkcija je Canonov Dual Pixel CMOS AF koji omogućava brzo fokusiranje tokom prikaza i snimanja video-zapisa uživo, a to podržava i novi adapter Power Zoom PZ-E1 prilagođen funkcionisanju s novim kompletom objektiva EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM. Znatno je poboljšano i automatsko fokusiranje koje se sada oslanja na 45 senzora različitih vrsta, dok LCD visoke rezolucije koji podržava razne uglove gledanja omogućava dodirno upravljanje. I na kraju, EOS 80D nudi vrhunski kvalitet slike.

EVROPSKI PROFESIONALNI DSLR FOTOAPARAT 2016./2017.

Canon EOS-1DX Mark II

Canon EOS-1D X Mark II je najbrži DSLR svih vremena, što ga čini najboljim alatom za profesionalne sportske fotografe. Može da snimi 14 slika subjekta u pokretu u sekundi, što je impresivna karakteristika koja je posebno korisna za fotografisanje akcije. U poređenju s prethodnim modelom Canon je znatno povećao kvalitet fotografija te poboljšao automatski fokus posebno prilikom korišćenju objektiva s proširenjima. I funkcija snimanja video-zapisa sada je mnogo naprednija uz snimanje visokim 4K kvalitetom i brzim automatskim fokusom u načinu rada prikaza uživo. Sva ova unapređenja zajedno s robusnom izradom čine Canon EOS-1D X Mark II još boljom svestranom kamerom od prethodnog modela.

EVROPSKI PROFESIONALNI DSLR OBJEKTIV 2016./2017.

Canon EF 35mm f/1.4L II USM

Canon EF 35mm f/1.4L II USM nudi uzbudljive performanse i najbolji je 35-milimetarski objektiv na tržištu. Slika je neverovatno oštra u središtu i na rubovima, čak i pri f/1.4. Canon koristi ključne tehnologije kao što su strukturni premaz s česticama manjim od talasne dužine (Subwavelength Structure Coating, SWC) radi boljeg prenosa svetla, čime se smanjuju efekti flarea i ghostinga na slikama. Uz to, Blue Spectrum refraktivni (BR) objektiv načinjen od organskog materijala omogućava vrlo efikasnu korekciju osnih hromatskih odstupanja koje se ne mogu softverski korigovati. Membrana blende s 9 listića stvara vrlo atraktivan efekat bokeh, dok zatvarač na mestu spajanja sprečava da u fotoaparat ulaze prašina i vlaga.

EVROPSKI FOTO-ŠTAMPAČ 2016./2017.

Canon imagePROGRAF PRO-1000

Canonov imagePROGRAF PRO-1000 je specijalizovani A2 foto-štampač koji koristi pigmentna mastila za najbolji kvalitet štampe, uključujući veliku svetlinu (otpornost na izbleđivanje boja) i trajnost ispisa. Uz maksimalnu rezoluciju štampe od 2400 x 1200 tpi, ovaj štampač koristi 12 kertridža za mastilo, uključujući posebnu mat crnu i foto-crnu, radi sprečavanja bespotrebnog trošenja mastila, novca i vremena. Podržava štampanje s celog niza uređaja, dok mogućnosti povezivanja obuhvataju USB 2.0 visoke brzine, WiFi, WiFi Pictbridge i Ethernet. Spoljni izgled štampača Canon imagePROGRAF PRO-1000 podseća na Canonove objektive.