Canon donosi nove mogućnosti instalacije projektora predstavljanjem modela XEED 4K501ST

Canon osnažuje svoju ponudu instalacijskih projektora rezolucije 4K, nudeći poboljšanu osvetljenost, funkcionalnost i kvalitet slike.

Zvanično press saopštenje

Canon Europe, vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike, predstavio je Canon XEED 4K501ST, najnoviji dodatak svojoj ponudi instalacijskih projektora rezolucije 4K koji je ujedno i naslednik modela XEED 4K500ST.

XEED 4K501ST koristi prednosti napredne tehnologije za obradu slika da bi ponudio izuzetnu rezoluciju i kvalitet slike u kompaktnom i laganom formatu savršenom za korišćenje u izložbenim prostorima kao i na poljima simulacija i dizajna. Novi model nudi poboljšanu funkcionalnost dodavanjem interfejsa HDMI 2.0 koji omogućava besprekoran i prekrasan prikaz 4K videa preko samo jednog kabla.

4K501ST savršen je za okruženja koja mogu da iskoriste sadržaj visokog kvaliteta s 4K Ultra HD Blu-ray uređaja poput medicinskih konferencija, nastavnih dvorana ili kreativnih instalacija. Interfejs HDMI 2.0 omogućava i poboljšanu brzinu prikaza (framerate) od 60 slika u sekundi što će osigurati gladak prikaz 4K video-sadržaja. Podrška za najnoviju tehnologiju kriptovanja za zaštitu intelektualne svojine HDCP 2.2 omogućava projekciju zaštićenog 4K video-sadržaja.

Uz osvetljenje od 5.000 lumena kroz ceo raspon zuma, LCOS panel visoke definicije od 4096 x 2400 tačaka omogućava i projekciju sadržaja na rezolucijama koje nadmašuju 4K rezoluciju digitalnog bioskopa. Canonov jedinstveni i poboljšani optički sistem AISYS (Aspectual Illumination System) osiguraće duboke, čiste boje i vernu reprodukciju crnih područja uz povećani odnos kontrasta za poboljšani doživljaj projekcije.

Andreas Herrnböck, evropski direktor razvoja poslovanja za projektore u grupi za vizuelne komunikacije u kompaniji Canon Europe, kaže “Predstavljanje modela XEED 4K500ST prošle godine je bio značajan korak na našem putovanju tokom koga želimo da postanemo vodeća kompanija na tržištu 4K instalacijskih projektora raspona svetline od 5.000 do 10.000 lumena. Današnjim predstavljanjem modela XEED 4K501ST otvaramo dodatne instalacijske mogućnosti za širi spektar primena da bismo se još više približili ovom cilju. Korišćenjem naprednih tehnologija kao što su HDMI 2.0 i HDCP 2.2 instalaterima i integratorima nudimo rešenje koje, ne samo da osigurava izuzetnu svetlinu i rezoluciju, nego i niz mogućnosti povezivanja radi bolje podrške krajnjim korisnicima i njihovim različitim zahtevima instalacije.”

XEED 4K501ST dolazi s Canonovom trogodišnjom garancijom za lampu koje praktično otklanja trošak zamene lampe tokom prve tri godine korišćenja projektora. To značajno smanjuje trošak korišćenja projektora XEED 4K501ST, što ga čini atraktivnim izborom za širok spektar instalacija.

4K501ST biće dostupan od oktobra 2016.