Blueberry Woodpecker SW-M28

2.1 komplet zvučnika gde subwoofer dolazi u drvenoj kutiji, a na raspolaganju je i daljinski upravljač sa Volume i Bass kontrolama, kao i audio ulazu i izlazu za slušalice. Ukupno 40W daje dobar zvuk, posebno po ovoj ceni.

Već smo se upoznali sa nekim od Woodpecker zvučnika kompanije Blueberry, pa da još jednom kažemo da se radi o modelima koji koriste drvene zvučne kutije. Model M28 je jedan od interesantnijh, prvo zbog svoj vrlo atraktivnog dizajna, pa zatim i nešto veće izlazne snage u odnosu na modele koje smo već videli. Ovo je 2.1 sistem zvučnika za one koji vole da gledaju filmove i slušaju muziku malo glasnije. Još jedna bitna stvar je i cena, a sa oko 28€ koliko koštaju, stvarno puno pružaju i zbog toga je Blueberry stvarno zapažen na tržištu.

Ključne karakteristike

  • Dobra cena
  • Atraktivan dizajn
  • Dosta dobar zvuk

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Sistem: 2.1
  • Interfejs: 3.5mm stereo
  • Snaga: 40W RMS (2x 10W sateliti + 20W subwoofer)

Blueberry Woodpecker SW-M28

Videli smo već da Woodpecker serija znači da se koriste drvene kutije za zvučnike, ali nam u ovom slučaju deluje da su sateliti ipak u plastičnim kutijama. Subwoofer je smešten u drvenu kutiju koja je spolja plastificirana, sa srebrnim okvirom sa prednje strane i ukrasnom zaštitnom mrežicom. Sateliti takođe imaju zaštitne mrežice koje se ne mogu skinuti. Što se dimenzija tiče, sateliti su dimenzija 90mm x 150mm x 95mm a subwoofer 214mm x 213mm x 220mm, tako da se može reći i da spada u kompaktnije modele i neće zauzeti mnogo prostora ni na stolu ni ispod njega. Dodatak u odnosu na klasične 2.1 sisteme je takozvani daljinski upravljač, koji je kablom spojen sa subwooferom i na kome se sa gornje strane nalazi nešto veći Volume taster sa statusnom diodom, dok su bočno 3.5mm line in i headphones konektori, a sa druge strane i Bass potenciometar.

Subwoofer koristi 5.25" zvučnik koji je okrenut napred, dok je otvor za vazduh sa zadnje strane, tako da treba izbegavati da se naslanja uza zid. Pozadi su i fiksirani kabl za napajanje, On/Off prekidač, fiksirani kabl za daljinski i par RCA konektora za priključivanje satelita. U satelite su smešteni 3" drajveri, a dobra stvar je da su svi magnetno oklopljeni, tako da se mogu držati i pored TV-a ili monitora bez ikakve interferencije. Zvučnici izgledaju moderno i dosta atraktivno, i moramo reći da je prilično zgodno što su kontrole na kablu odnosno daljinskom upravljaču, pošto neće morati da se saginje do subwoofera svaki put kada treba nešto podešavati. Ono što nam fali jeste neki vizuelni pokazatelj intenziteta zvuka.

Rezime

Ukupna snaga sistema je 40W, od čeka je 20W rezervisano za subwoofer dok sateliti imaju 10W po kanalu. Rezultat je prilično snažan zvuk koji će i veće prostorije ispuniti zvukom, a primetili smo da pri najvećem pojačanju ipak dolazi do probijanja i deformacije zvuka. Ipak, za ove pare se dobija vrlo konkretan zvuk bez mnogo kompromisa koji će najviše odgovarati onima koji vole malo glasniju muziku i filmove.

Conclusion

Total system power is 40W, 20W for the subwoofer, and 10W per channel for the satellites. The result is a powerful sound that will fill a larger room, and we noticed a slight sound deformation at maximum volume. However, at this price you will get a specific sound without much compromise that will suit those who like loud music and movies.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2013.): 28€

Pin Computers ustupio: Blueberry Woodpecker SW-M28
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.