Blueberry Woodpecker SW-M25

Osnovni model 2.1 sistema zvučnika koji je namenjen onima koji ne vole muziku da slušaju glasno. Kvalitet zvuka nas ipak nije zadovoljio, a iako su prilično dobre cene, treba dva puta razmisliti pre kupovine.

Blueberry Woodpecker serija zvučnika je već duže vreme dostupna na našem tržištu i znamo da se radi o modelima koji imaju drvene zvučne kutije i koji nude nešto bolji kvalitet zvuka u odnosu na prosek. Blueberry ima solidan broj raznih modela zvučnika u ponudi, a M25 spada u osnovne, te se i ne može očekivati previše. Ipak, sa cenom od oko 20€, dobijamo sasvim pristojne zvučnike koji će dobro doći kao upgrade sa nekih klasičnih 2.0 modela. Ono što takođe treba znati je da je snaga ovih zvučnika deklarisana na svega 11W, što možda mnogima neće biti baš dovoljno, no prosečni korisnici ne bi trebali da imaju mnogo zamerki.

Ključne karakteristike

  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Snaga od samo 11W

Specifikacija

  • Sistem: 2.1
  • Interfejs: RCA stereo
  • Snaga: 11W RMS (2x 3W sateliti + 5W subwoofer)

Blueberry Woodpecker SW-M25

Kao što i znamo, ovaj 2.1 sistem dolazi u paketu sa dva satelita i subwooferom, a pošto je u pitanju Woodpecker serija, kutije su od drveta u vidu presovane iverice, stim što je proizvođač još jednom pokazao da više voli plastiku pošto su na površini plastificirane. Ipak, zvučnici deluju prilično kvalitetno i robustno. Skroz su crne boje, sa oznakama proizvođača sa prednje strane. Sateliti su dimenzija 95mm x 150mm x 114mm, dok je subwoofer očekivano veći i zauzima 140mm x 210mm x 242mm. U pakovanju pored oskudnog uputstva stiže još i jedan audio kabl za spajanje zvučnika sa izvorom zvuka, dok su svi ostali kablovi fiksirani i dužine oko 1m, što nije baš mnogo.

Dobra vest oko kablova je to što koriste RCA konektore, pa se lako mogu produžiti dodatnim kablovima ako je potrebno. Subwoofer sa prednje strane ima Volume potenciometar sa narandžastim prstenom, dok je statusna dioda odmah ispod. Sa zadnje strane subwoofera su fiksirani kabl za napajanje (adapter je ugrađen u zvučnik), par RCA konektora za povezivanje satelita i izvora zvuka, kao i On/Off prekidač i bas potenciometar. Tu vidimo i otvor za vazduh, dok je sam zvučnik smešten sa prednje strane. Ovo znači da bi trebalo generalno izbegavati da se postavlja direktno uza zid sa zadnje strane. Ukupna snaga od 11W je podeljena tako da subwoofer prečnika 4" ima 5W a 3" drajveri satelita po 3W, što svakako ne zvuči baš mnogo impresivno.

Rezime

Kvalitet zvuka nas nije oduševio, i ukoliko imate neke malo strožije zahteve verovatno nećete biti baš prezadovoljni: srednji tonovi su prilično tanki dok je bas neubedljiv, a ceo sistem na malo većem pojačanju već počinje da probija i generalno ove zvučnike ne treba uzimati u obzir ako se planira malo glasnije slušanje muzike. Za one koji vole da muziku slušaju tiho, a imaju neke dotrajale 2.0 zvučnike, i ovako nešto će biti više nego dobar izbor.

Conclusion

The sound quality did not impress us, and if you have higher demands, you will not be satisfied at all. Middle tones are not so good while the bass is unconvincing, and the sound deviation is obvious at maximum volume. These speakers should not be taken into account if you want to listen to the music at higher volumes. For those who like to listen to the music quietly and have some worn out 2.0 speakers, this model would be a good choice.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2013.): 20€

Pin Computers ustupio: Blueberry Woodpecker SW-M25
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.