Besplatna škola programiranja za žene u Novom Sadu u trajanju od 8 meseci

Vojvođanski IKT klaster organizuje besplatnu školu programiranja za žene u Novom Sadu u trajanju od 8 meseci: IT Girls. Prijaviti se mogu sve državljanke Republike Srbije najkasnije do 28. avgusta ove godine koje u trenutku otpočinjanja nastave imaju navršenih 18 godina i završenu srednju školu.

Uslov za pohađanje obuke je posedovanje prenosnog računara prosečnih perfomansi. Sve kandidatkinje će polagati ulazni test, na osnovu kojeg će biti formirana rang lista za upis. Teorijski deo traje 272 časa (jedan čas je 45 minuta), a nakon teorije sledi minimum 160 sati praktičnog rada u IT kompanijama za one polaznice koje se kvalifikuju za praksu.

Našu ekipu nastavnog osoblja čine iskusni predavači sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, sa kojima smo uspešno realizovali i ranije projekte. Javni poziv za prekvalifikaciju žena i prijave na kurseve Java Junior i .NET Junior, kroz projekat IT GIRLS – osnaživanje žena realizuje se u okviru projekta nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih – Youth Employment Promotion.