Besplatna poboljšanja za LG webOS 1.0 platformu

Najnoviji paket unapređenja za webOS platformu za smart televizore.

Zvanično press saopštenje

Korisnici webOS 1.0 platforme za smart televizore kompanije LG Electronics (LG), dobiće besplatno ažuriranje u vidu četiri glavne karakteristike najnovije webOS 2.0 platforme. Korisnici stare verzije operativnog sistema sada će moći da uživaju u opcijama kao što su: My Channels, Quick Setting, Input Picker i Live Menu.

My Channels opcija omogućava korisnicima da svoje omiljene Live TV ili Set top box kanale postave na početni meni, kako bi im lakše pristupali. Opcija Quick Settings omogućava korisnicima da podešavaju svoje webOS televizore bez prekidanja programa, Input picker omogućava trenutno prepoznavanje povezanih uređaja, dok se poboljšanje odnosi i na korisnički interfejs opcije Live Menu, koja omogućava lakše upravljanje, navigaciju i pristup omiljenom sadržaju.

„Kompanija LG je posvećena pružanju najboljeg iskustva gledanja svim korisnicima svojih smart televizora. Ovakvo besplatno ažuriranje je bez presedana u industriji smart televizora. Zato smo veoma ponosni što postavljamo nove standarde za korisnisnike smart televizora“, izjavio je In-kyu Lee, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u kompaniji LG Home Entertainment.

Ažuriranje webOS 1.0 platforme počeće 21. septembra. Kod svih uređaja gde je automatsko ažuriranje moguće, ono će samo biti pokrenuto, u suprotnom, korisnici će dobiti poruku na ekranu koja će ih usmeriti kroz proces ažuriranja korak po korak.

Posetioci LG štanda na IFA sajmu od 4. do 9. septembra, u Hali 18 u Messe Berlinu, imaće priliku da se i sami uvere u kvalitet nove ažurirane verzije webOS 1.0 platforme.