Beoplay E8 - prave futurističke slušalice

Ako spadate među prave ljubitelje kvalitetnog zvuka u pokretu i imate potrebu da budete maksimalno opušteni dok se krećete i uživate u omiljenim numerama, onda je Bang & Olufsen napravio slušalice baš za vas - Beoplay E8. Vizuelno i u pogledu izrade ovo su jedne od najboljih "in-ear" slušalica ovog tipa kojima na crtu (bar u ovom trenutku) jedino mogu da izađu Apple-ove AirPods slušalice i još par veoma dobrih rešenja poznatih svetskih brendova. Dizajnirane za osobe za stilom, dinamične ljude i prave ljubitelje vrhunskog zvuka Beoplay E8 slušalice svakom ko ih nosi čine dan zabavnim i veselim.

Beoplay E8

Beoplay E8 slušalice spajaju moderan dizajn, vrhunski kvalitet izrade i zvuk izuzetnog kvaliteta. Dizajnirao ih je poznati dizajner Jakob Wagner koji se već u nekoliko navrata oprobao na ovom polju i koji već neko vreme "tesno" sarađuje sa ljudima iz kompanije Bang & Olufsen. Iako će mnogima delovati kako su ovo poprilično velike slušalice za ovakvu vrstu proizvoda razloga za brigu nema, one savršeno leže u ušnim školjkama i što je još važnije kada se lepo postave verovatnoća ispadanja iz ušnih školjki je minimalna.

Beoplay E8

Proizvođač ih je dizajnirao u dve boje - crnoj i sivoj i to je jedino po čemu se razlikuju. Spoljna površina slušalica oivičena je posebnim metalnim prstenom, a tu je i prepoznatljiv logo kompanije koji u osnovi otkriva/predstavlja površinu osetljivu na dodir preko koje se upravlja svim funkcijama (jačina zvuka, manipulacija numerama,...) slušalica. Kako je reč o bežičnim slušalicama logično je da iste u tom slučaju poseduju baterije koje se (opet logično) bežično pune preko posebne vrste punjača, koji je (gle čuda) ujedno i njihova kutija za čuvanje/odlaganje (već viđeno). Punjač je takođe/ujedno i neka vrsta eksterne baterije kojom se bez bilo kakvog povezivanja na izvor energije slušalice mogu dopunjavati u pokretu (dva puta maksimalno).

Beoplay E8

Inače, kutija se sa napajanjem povezuje preko takozvanog USB na MicroUSB kabla koji je sastavni deo paketa, kao i dodaci za ušne školjke. Kada se baterije u slušalicama napune donose autonomiju od 4 sata, a sa dopunjavanjem od dva puta iz kutuje to vreme se produžava na 12 časova - sasvim solidno i dovoljno za jedno intenzivno celodnevno "muziciranje". Kod Beoplay E8 slušalica veoma je važno naučiti sve kontrole upravljanja na dodir. Neko vreme to zna da bude mukotrpan posao, ali kada se korisnik jednom navikne, to je to - sve ide fino i glatko, bez greške i komforno. Primera radi, jedan dodir na desnoj jedinici pokreće reprodukciju ili pauzu numera, dvostruki dodir udesno donosi preskakanje unapred, levo preskok unazad, dok recimo kada se tri puta dodirne desna slušalica aktivira se kontrola glasom. Sve multi- gestikulacije rade savršeno i bez greške i to je sigurno nešto što će ove slušalice dodatno približiti korisnicima koji hoće jedan kompletan i maksimalno funkcionalan proizvod ovog tipa.

Kvalitet zvuka koji donose Beoplay E8 slušalice je fenomenalan. Svaki pravi audiofil kada čuje kakav zvuk proizvode ove slušalice ostaće samo bez reči, jer svaki komentar je zaista suvišan. Visok kvalitet zvuka potvrđuju apsolutno svi audio testovi, kao i testovi punoće i jasnoće zvuka. To je postignuto implementacijom naprednog procesora koji služi da zvuk koji se dobije iz telefona (ili uređaja koji je sinhronizovan sa slušalicama) bude savršen. Beoplay E8 slušalice su opremljene i elektro-dinamičkim drajverima veličine 5.7 mm, a posebno treba naglasiti i specifičnu tehnologiju koja se zove Transparency Mode. U pitanju je mogućnost mešanja muzike i zvukova iz okruženja, tako da je moguće ostvariti kontrolu u smislu - sluša se samo muzika ili ima potrebe i za zvukovima koji dolaze iz spoljašnosti (i to kroz podešavanje različitih nivoa transprencije). Zaključak - zvuk je čista desetka!

I to bi u najkraćim mogućim crtama bile Beoplay E8 slušalice. Vrhunski kvalitet zvuka, moderan dizajn, besprekorna izrada i skup naprednih tehnoloških inovacija čine ove slušalice gotovo najboljim izborom (ovog tipa) na tržištu. Jedina dva problema (uslovno rečeno) jesu vezana za nešto manje funkcionalan softver koji lepo radi na svim mobilnim platformama, ali po pitanju kontrola bi morao biti bolje rešen (iz ugla urednika) i poprilično visoku cenu. Istina, E8 slušalice jesu klasa za sebe, posebne su, premoćne su, odlično rade, ali sa cenom od čak 36.000,00 dinara teško da će na domaćem tržištu pronaći put do većeg broja kupaca. Sa druge strane Bang & Olufsen ih i nije namenio baš za svakog već za osobe koje će znati da cene vrhunski kvalitet zvuka i krajnje performanse koje ove slušalice donose u paketu. Ko ima potrebu i može sebi da priušti ovakve slušalice sa modelom E8 kompanije Bang & Olufsen sigurno nema greške!

Cena (sa PDV-om): 36.000,00 dinara

Kontakt: iStyle