BenQ XL2411T LED – opasno dobar gejming monitor!

Gejming je i dalje izuzetno popularan sport kako u svetu, tako i kod nas, a za vrhunsko uživanje u igranju igrica potrebno je pored veoma moćnog hardvera posedovati i odličan gejming monitor. Kompanija BenQ je u ovoj oblasti tata-mata jer kupcima nudi odlična rešenja po sasvim korektnim cenama. Trenutno jedan od najzanimljivijih gejming monitora ovog proizvođa nosi oznaku XL2411T LED, a reč je o displeju koji ima mnogo prednosti u svojoj klasi i koji je koncipiran tako da uživanje u igranju igrica i radu sa multimedijom podigne na najviši mogući nivo. Šta još ovaj monitor čini posebnim i drugačijim?

BenQ XL2411T

XL2411T LED (24 inča) je moderno dizajniran monitor napravljen od kvalitetnih materijala sa mnoštvom sjajnih funkcija i lepo rešenim postoljem koje je stabilno na svim vrstama podloga, uključujući i one ultra sjajnog finiša. Osnovu ovog monitora čini TN panel poslednje generacije sa odzivom tečnih kristala od 1ms (GTG) i rezolucijom od 1920x1080 piksela (FullHD). Takođe, prednost ovog monitora je što koristi napredno LED pozadinsko osvetljenje koje dodatno utiče na kvalitet slike, ali i štiti oči od premora i prodora plavih nijansi koje su štetne za žutu mrlju oka. Hardverski gledano XL2411T LED monitor se od sličnih rešenja iz svoje klase izdvaja i po tome što donosi odlične mogućnosti za povezivanje (D-sub / DVI-DL / HDMI x 1), dobre uglove vidljivosti (170/160 stepeni) i brzo i jednostavno podešavanje ekrana po visini.

BenQ XL2411T

I softverski je XL2411T LED monitor dobro odrađen. Njegov prateći OSD je krcat bronim funkcijama - i osnovnim i naprednim, a postoje i posebno osmišljena setovanja za gejmere u smislu finog definisanja kolorita i preciznog regulisanja kontrasta i osvetljenja. Inače, sam OSD je vizuelno veoma atraktivan i koncipiran je tako da korisniku većina funkcija bude na dohvat ruke – nema skrivenih opcija, pa je i to veliko plus. Od naprednih tehnologija BenQ je u ovaj monitor implementirao nekoliko sjajnih rešenja, među kojima su tehnologije za redukciju zračenja i boja koje mogu da oštete očnu duplju, rešenja za balansiranje dubine slike i neke napredne tehnologije za poboljšavanje gejming performansi. Takođe, XL2411T LED monitor je opremljen i 3D tehnološkim rešenjima koji 3D prikaz na ovom monitoru čine realnim i prirodnim. Tu su i još neke zanimljive tehnologije koje smanjuju potrošnju energije i podižu nivo dinamičnosti slike.

BenQ XL2411T

XL2411T LED je bez sumnje vrhunski 2D gejming monitor, ali je u isto vreme i sjajan 3D gejming monitor jer ima osveženje vertikalne ose od 144Hz, kao i punu podršku NVIDIA 3D Vision 2 ready‎ tehnologije. U ovom segmentu on je jedan od boljih u klasi jer donosi najverniju reprodukciju boja i najprorodniji mogući 3D. Kada smo se već dotakli kvaliteta slike da kažemo kako XL2411T LED monitor na ovom polju maksimalno blista – svi testovi pokazuju besprekoran prikaz pigmenata, odličnu detaljnost i oštrinu kakva je do sada viđana samo kod monitora osmišljenih za crtanje i obradu fotografija. Vrhunsko LED osvetljenje dodatno doprinosi da ovaj monitor ima jasniju sliku, ali i da se kvalitet slike u nijednom trenutku ne gubi po uglovima. Sve u svemu kvalitet slike jeste jača strana XL2411T LED monitora.

BenQ XL2411T

Na kraju jedino što preostaje jeste da zaključimo kako je XL2411T LED monitor pun pogodak kompanije BenQ i kako isti donosi i više od očekivanog u svojoj klasi. Vrhunska slika, odlična izrada, dobro rešen OSD, kao i lepo izbalansirane 3D mogućnosti sami od sebe preporučuju ovaj monitor. Nikako ne treba zaboraviti i činjenicu da je XL2411T LED monitor optimizovan da malo troši, a nudi mnogo, ali i da se lako održava. Cena za domaće tržište mu nije nešto mnogo viša u odnosu na one po kojima se prodaje u okruženju pa ko zaista želi dobar gejming monitor po ok ceni ovaj model je bar u ovom trenutku najbolji mogući izbor.

BenQ XL2411T

Cena (sa PDV-om): oko 38.000,00 dinara

Kontakt: List